logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Groots golfevenement Friends for Life


(18-9-2008)

Op maandag 22 september staat de Wassenaarse Golfbaan Groendael in het teken van the First Friends for Life Open & Party. Dit is een exclusief golfevenement waarvan de opbrengst naar het goede doel “Friends for Life” gaat.

Op maandag 22 september staat de Wassenaarse Golfbaan Groendael in het teken van the First Friends for Life Open & Party. Met dit golfevenement wordt er aandacht gevraagd voor de Stichting Friends for Life en haar werkzaamheden. De Stichting Friends for Life, opgericht in 2004, houdt zich intensief bezig met het verstrekken van studiebeurzen voor kansarme meisjes in Kenia.

100 studiejaren voor studentes in Kenia


“Met behulp van een studiebeurs van het Friends for Life Foundation Girls Studyproject, volgen op dit moment tientallen meisjes, die met goede resultaten de secundary school hebben afgerond, een opleiding aan een universiteit, HBO- of beroepsopleiding”, aldus voorzitter Lammert Braaksma. “Inmiddels hebben al ruim 50 studentes hun opleiding voltooid. Voorwaarde is dat een studente, die met behulp van het Girls Studyproject haar opleiding heeft afgerond, zich committeert om andere studentes te helpen. Met deze eerste Friends for Life Open streven wij ernaar om aan het einde van de golfdag honderd studiejaren bij elkaar te hebben ingezameld voor de studentes in Kenia. Geen aalmoezen maar kansen dus!”, aldus Lammert Braaksma. Naast het helpen van studenten is Lammert Braaksma ook begonnen met het financieren van vrouwelijke ondernemers in Kenia met behulp van Friends for Life Limited.

Micro-krediet


De Friends for Life Foundation faciliteert dus studiemogelijkheden aan jonge vrouwen in Kenia. Maar ook verzorgt de organisatie micro-kredieten voor vrouwen in de armste gebieden van Kenia. “Dankzij het micro-krediet ontstaat een uitweg uit armoede”, aldus Lammert Braaksma. “Het biedt de mogelijkheid te investeren in een klein bedrijfje, waardoor het gezinsinkomen kan groeien”. De Friends for Life Limited (Mama-bank) verstrekt inmiddels duizenden micro-kredieten aan vrouwen in groepjes van maximaal tien personen tegen de laagst mogelijke rente. Met een groot gevoel van eigenwaarde en trots, lossen de vrouwen hun leningen structureel en keurig op tijd af.
Voor meer informatie: www.friendsforlife.nl

18-09-2008