logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Obaboom na overwinning Obama


De overwinning van Barack Obama heeft voor veel vreugde en positieve impuls gezorgd in de wereld. Zo ook in Kenia, waar de vader van Obama geboren is in een klein dorp in het westen van het land. Door de positieve internationale publiciteit rondom Obama, verwacht de Kenya Tourist Board dat het toerisme naar Kenia zal toenemen. Wie wil er nou niet op een "Obama" safari of een Obama hole spelen.Barack Obama is op 4 november door de bevolking van Amerika gekozen tot nieuwe president van Amerika voor de komende vier jaar. In overeenstemming met de Amerikaanse Grondwet aanvaart hij op 20 januari 2009 het ambt als 44e president. Met Barack Obama als winnaar van de presidentsverkiezing is niet alleen geschiedenis geschreven voor Amerika, maar ook voor Kenia. De vader van Barack Obama is geboren in Kogelo, een klein Keniaans dorp in het westen van Kenia. Op dit moment woont de oma van Obama nog in Kogelo, Kenia.

Golf-safari reizen


Kenia is een veelzijdig land met een rijk geschakeerd landschap. Het land is populair bij toeristen. Veelal door de mogelijkheid van een gecombineerde safari- en strandvakantie. Ook de golfers hebben het land ontdekt, Kenia beschikt over de nodige mooie golfbanen en de combinatie safari en golfen spreekt veel mensen aan
Mede door gespecialiseerde reisbureaus die deze combinatie aanbieden, is golfen in Kenia meer toegankelijk geworden.

Onrust na presidentsverkiezing


Het toerisme naar Kenia, ook het golftoerisme, heeft begin dit jaar wel te lijden gehad van de rellen die uitbraken na de Keniaanse verkiezingen. Het verkiezingsgeweld nam zeer gewelddadige vormen aan en kostten nogal wat mensen het leven. Mede daardoor bleven de toeristen begin dit jaar weg uit Kenia. Ook de golftoeristen keerden het land de rug toe.
Door de verkiezing van Obama hoopt het land weer toeristen aan te trekken.

Positieve impuls toerisme


De afgelopen weken heeft Kenia veel positieve internationale publiciteit gekregen door de bekendmaking van Barack Obama als nieuwe Amerikaanse president. Vanuit verschillende hoeken wordt steeds meer interesse getoond voor deze bestemming. "Kenia staat op het moment in de internationale spotlight. We zien een toenemende interesse ontstaan in Kenia", aldus Jake Grieves-Cook van de Kenya Tourist Board. Sinds de overwinning van Obama is Kogelo direct begonnen met het verbeteren van de elektriciteitsvoorzieningen en de infrastructuur, terwijl de oma van Obama haar huis extra beveiligd heeft. Verwacht wordt dat Kogelo voortaan in het reisprogramma van vele toeristen opgenomen wordt. Hierdoor draagt Kenia bij aan de "Obaboom": de plotselinge interesse om bestemmingen te bezoeken die een link hebben met Obama.

Meer informatie op:
www.magicalkenya.com

www.golfreiswijzer.nl

23-11-2008