logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kenia; beste onontdekte golfbestemming 2008


Kenia heeft er een veelbelovende titel bij. Na vier eerdere nominaties is het land van de safari en de "Big Five" dit jaar verkozen tot De Beste Onontdekte Golfbestemming ter Wereld. Tijdens de Internationale Golf Travel Market in Marbella maakte de Internationale Golf Touroperator Association (IAGTO) deze keuze bekend.

Voor Kenia is 2008 een bijzonder jaar gebleken. Na een roerige start van het jaar, en na de presidents-benoeming van president Obama, die zijn wortels in Kenia heeft liggen, kwam de titel 'Beste onontdekte golfbestemming' als een ware bekroning. Al honderden jaren wordt er in dit land gegolfd maar tot zo'n vijftien jaar geleden gebeurde dit uitsluitend in privé accommodaties.

Internationale wedstrijden


Kenia telt intussen veertig golfbanen. Op twaalf hiervan werden diverse internationale wedstrijden gespeeld. De banen zijn open voor publiek, maar gezien de openingstijden is het raadzaam tee-tijden vast te leggen via een reisorganisatie. Met de vier uitzonderlijk goede golfbanen die Kenia er de afgelopen jaren bij kreeg, is variatie in landschap en aantal holes gegarandeerd. Van de vier nieuwe banen liggen er twee aan de kust, één in Nairobi en één in de Rift Vallei.

Volop variatie


Kenia's golfbanen liggen strategisch verspreid over het land, waardoor men zich binnen een paar uur in een totaal andere golfomgeving kan bevinden. Op grillige bergen en in brede valleien, langs kustlijnen, in de steden en langs het betoverende Victoriameer liggen schitterende parcours klaar voor gebruik. De serene rust op de banen maakt het iedere bezoeker mogelijk op z'n gemak te starten. Het heerlijke klimaat, de ongekende, betaalbare (caddy)service en het omliggende natuurschoon maken om het even welke golfgelegenheid in Kenia uitzonderlijk.

Mooiste natuurervaringen


Wat een golfreis door Kenia absoluut uniek maakt, is de mogelijkheid de sport af te wisselen met de mooiste natuurervaringen. Op maandagmiddag golfen in de Rift Vallei bijvoorbeeld, en dinsdag op safari door de schitterende Masaai Mara. Of 's morgens vroeg een partij spelen in de stad en de middag tussen de palmbomen doorbrengen op een breed, wit strand.

Meer informatie over de golfbanen in Kenia vindt u op onze Keniapagina
.
Heeft u al eens op Keniaanse golfbanen gespeeld? Geef dan een review over de banen op onze website. Via bovengenoemde link komt u bij de diverse Keniaanse golfbanen terecht.

05-01-2009