logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Straatkinderen beginnen een carrière op golfbaan Kenia


Veertig jongeren die voorheen in armoede leefden op de straten van Mombassa hebben een nieuw leven gekregen door als caddies te gaan werken op de nieuwe Vipingo Ridge Golf Resort.
De caddies zijn opgeleid door de liefdadigheidorganisatie, Glad’s House, in samenwerking met de European Tour Caddies Association. Ze hebben de regels van de golfsport geleerd en de beginselen van caddying. De voormalige straatkinderen zijn nu klaar om hun nieuwe carrière te beginnen.

De caddies werden onlangs gepresenteerd met hun certificaten en de nieuwe uniformen van Cliff Ferguson, de oprichter van Glad’s House. De liefdadigheidsinstelling werkt met straatkinderen in Mombassa en regelt onderwijs, opleiding en werkgelegenheid.

Support van top-caddies


Caddy project Glad'sHous Mombasa Kenya Brian McConnell, Mike Boddy en Jorge Gamara caddies van de Europese Tour Caddies Association, woonden de presentatie van de kersverse caddies bij. McConnell, Boddy en Gamara zijn meestal te vinden op de fairways van de Europese Tour. Zij hebben gecaddied voor topgolfers als Angel Cabrera, Ricard Gonzales, Francesco Molinari, Gary Nicklaus, Phil Golding en Darren Clarke. Met hun aanwezigheid op de presentatie van de Keniaanse caddies onderstreepten zij het belang van het initiatief van Glad’s House en zij konden de jongeren nog meer inzicht geven in de beginselen van golf en caddying en in het leven van een professionele caddie.
Veel van de pas afgestudeerde caddies - 36 jongens en vier meisjes –leven bij lokale bewoners of pleeggezinnen. Zij verheugen zich op een lange loopbaan in golf en een onafhankelijke en veilige toekomst.

Geweldige kans


Cliff Ferguson, oprichter van Glad’s House meldt dat je je moeilijk kan voorstellen wat voor leven deze jongeren hebben gehad. “Leven op straat zonder familie, geen huis, het is uitzichtloos. Waarbij kleine criminaliteit of veel, veel erger op de loer ligt. Met deze geweldige kans die Vipingo Ridge Golf Club ze geeft, kunnen zij weer aan een toekomst denken. Wij zijn de Europese Tour Caddies Association en de Tour Players Foundation dan ook bijzonder dankbaar dat ze deze jongeren willen helpen.".

Vipingo Ridge golf course in Kenya Vipingo Ridge opende officieel haar eerste 18-holes golfbaan in augustus 2009 en is bedoeld om een van de meest gewilde golf clubs van Oost-Afrika te worden. Aan de caddies van de golfbaan zal het niet liggen. Zij zijn blij met de kans die zij krijgen om straten van Mombassa te ontvluchten en weer een ‘normaal’ leven te leiden.


Meer informatie op:[

www.gladshouse.com
www.vipingoridge.com

12-04-2010