logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kenia: een golfbestemming met toekomst


De meeste golfbestemmingen kwalificeren zichzelf graag als de ideale golfbestemming. Maar is dat ook zo? Volgens ons zijn er wel wat verschillen. Echter, als kenners zoals de golfers van de International Association of Golf Touroperators (IGATO) je de kwalificatie ‘zeer goede golfbestemming’ geven, mag je ervan uitgaan dat het wel goed zit. Naar aanleiding van een bezoek begin juli aan de golfbanen van Kenia, heeft IAGTO het land als ideale golfbestemming bestempeld.Een professioneel team van IGATO bezocht Kenia tien dagen en tijdens dit bezoek zijn verschillende golfbanen onderworpen aan een keuring. Op basis daarvan werd het oordeel ‘zeer goede golfbestemming’ gegeven. Het is overigens niet de eerste keer dat Kenia door IAGTO wordt geroemd. In 2008 werd het land tijdens de Internationale Golf Travel Market in Marbella door IAGTO al als beste onontdekte golfbestemming uitgekozen.

Variatie in mogelijkheden


Kenia telt een groot aantal golfbanen. Op twaalf hiervan werden diverse internationale wedstrijden gespeeld. De banen zijn open voor publiek, maar gezien de openingstijden is het raadzaam tee times vast te leggen via een reisorganisatie. Met de vier uitzonderlijk goede golfbanen die Kenia er de afgelopen jaren bij kreeg, is variatie in landschap en aantal holes gegarandeerd. Van de vier nieuwe banen liggen er twee aan de kust, één in Nairobi en één in de Rift Vallei.

Kenia's golfbanen liggen strategisch verspreid over het land, waardoor men zich binnen een paar uur in een totaal andere golfomgeving kan bevinden. Op grillige bergen en in brede valleien, langs kustlijnen, in de steden en langs het betoverende Victoriameer liggen schitterende parcours klaar voor gebruik.

Schitterende parcours


Kenia's golfbanen liggen strategisch verspreid over het land, waardoor men zich binnen een paar uur in een totaal andere golfomgeving kan bevinden. Op grillige bergen en in brede valleien, langs kustlijnen, in de steden en langs het betoverende Victoriameer liggen schitterende parcours klaar voor gebruik. De serene rust op de banen maakt het iedere bezoeker mogelijk op z'n gemak te starten. Het heerlijke klimaat, de ongekende, betaalbare (caddy)service en het omliggende natuurschoon maken om het even welke golfgelegenheid

Waar voor je geld


Volgens Peter Walton, CEO van IAGTO heeft Kenia veel potentie om van een nog relatief onbekende golfbestemming uit te groeien tot een top-bestemming. “De golfbanen van Kenia zijn kwalitatief goed en biedt de golfer waar voor zijn geld, het weer is gunstig en Kenia is een gastvrij land”, aldus de CEO van IAGTO.“ De belangrijkste groep golftoeristen komt uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voor het land zijn deze groep toeristen belangrijk omdat zij veelal meer geld uitgeven dan de doorsnee vakantieganger in Kenia.

Meer informatie over golfbanen in Kenia is te vinden op onze website. Mocht u al eens golfbanen in het land gespeeld hebben, dan kunt u bij de betreffende golfbanen ook een review achterlaten.


Kenia wordt aangeboden door de golftouroperators:

Pin High Golftravel

Executive Golf Travel

GolfTime GolfvakantiesInformatie over Kenia is te vinden op: www.magicalkenya.nl

Voor € 559 naar Kenia


Geïnspireerd door ons nieuwtje over Kenia? Martinair biedt Mombasa in Kenia momenteel aan voor vanaf € 559, dat is incl. belastingen, toeslagen maar € 10 excl. boekingskosten en vervoer van de golftas als u die als extra ruimbagage incheckt. (dat kost € 110) Kijk op: Martinair.nl.
Zelfs een verblijf in Mombasa hoeft niet duur te zijn. Bij Jacyjoka zijn al studio’s (voor 2 personen) vanaf € 150 per week te huur. Kijk op: www.jacyjoka.com

27-07-2010