logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Tweede Belgische Urban Golf Open


Urban Golf is inmiddels een begrip. Vooral in BelgiŽ. Het Belgische Urban Golf Open dat vorig jaar werd gehouden was een groot succes. Ook de vorig jaar in Antwerpen gehouden Public Urban Golf Day kon op veel belangstelling rekenen. Reden om de Belgische Urban Golf Open 2008 dit keer in Antwerpen te houden. Op 30 november kunnen de Urban golfers om de Belgische Urban Golf Open titel strijden.

Urban golf verhoudt zich tot het gewone golf zoals snowboarden tot skiŽn. Spelers kenmerken het zelf als licht rebels en informeel. Het spel wordt gespeeld in stadsparken, op pleinen, in straten, op industrie- of bedrijfsterreinen. Overal dus.

Via de afvalcontainer naar de hole


Bij het traditionele golfspel is de hole het uiteindelijke doelwit, bij Urban golf kan dat van alles zijn. Een standbeeld, afvalcontainer, zitbank, afvoerrooster of verlichtingspaal. In feite kan alles als Ďholeí dienen.
Deelnemers hoeven niets van golf of Urban golf te kennen. Er zijn geen kledingvoorschriften en geen ingewikkelde spelregels. Golfvaardigheidsbewijs? Niet nodig. Handicap? Mag, hoeft niet.

Antwerpen decor 2e Belgische Urban Golf Open


Op zondag 30 november 2008 wordt de Belgian Urban Golf Open plaats. Het is het belangrijkste urban-golftoernooi in BelgiŽ (en waarschijnlijk ook voor Nederland) Voor deze tweede uitgave is resoluut gekozen voor Antwerpen, de Belgische bakermat van urban golf of straatgolf. De Urban Golf Course is Antwerpen Eilandje. Deelnemers golfen langs het MAS in opbouw, de jachthaven, de Westkaai, de Shop, de Kattendijksluis en de Waagnatie.
Deze course wordt een uitdaging genoemd.

Voor jong en oud


Spelers kunnen deelnemen aan het parcours van 18 holes of aan dat van 9 holes. Iedereen kan inschrijven. Belg of niet, jong en minder jong, golfer of niet-golfer. Kledingvoorschriften zijn er niet.
Kleine opmerking: Wie een golfhandicap heeft, kan enkel kiezen voor de 18 holes.
Deelname kost Ä 19,50 euro. Huur van materiaal is inbegrepen: golfstokken, almostGOLF-ballen, tees, afslagmatjes, scorekaart, routeplan. Als u belangstelling heeft moet u er wel snel bij zijn. Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op:
www.urban-golf.be

23-11-2008