logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Cap Cana 2009 Golf Championship


(1 november)

Van 23 tot 29 maart volgend jaar zal de tweede editie van “The Cap Cana Championship 2009” georganiseerd worden. Het toernooi heeft de aantrekkelijke prijzenpot van 2,1 miljoen dollar. De winnaar kan 315.000 dollar op zijn bankrekening bijschrijven. Het toernooi wordt gespeeld op Punta Espada Golf Club. Een nog vrij jonge golfbaan die door Jack Nicklaus is ontworpen.

Aan de Cap Cana 2009 doen .78 professionele spelers mee. Daaronder Mark Wiebe, winnaar van het eerste toernooi, en ook Tom Watson, Jay Haas, Craig Stadler, Bernhard Langer, Ian Woosnam, Jeff Sluman, Hale Irwin en Eduardo Romero zullen volgend jaar maart naar de Dominicaanse Republiek komen. Aan dit rijtje beroemdheden worden ook nog 50+ sterren uit de internationale golfwereld toegevoegd. Het toernooi wordt over 54 holes in strokeplay gespeeld. Het nieuws over het toernooi werd onlangs bekendgemaakt in het kader van een persconferentie geleid door Dr. Ricardo Hazoury, voorzitter van de directieraad van Cap Cana, die door Mike Stevens, voorzitter van PGA Champions Tour, werd vergezeld. Hij legde uit dat men mede dankzij het evenement erin slaagt Dominicaanse Republiek wereldwijd als toeristische bestemming te projecteren en hij garandeert dat “het evenement een zeer hoge kwaliteit zal hebben”. Hij herinnerde eraan dat de eerste editie “een toernooi van wereldklasse was”.

De Dominicaanse Republiek is ook bij verschillende Nederlandse golfers een bekende en geliefde golfbestemming. O.a. Pin High GolfTravel biedt deze bestemming aan.


Heeft u zelf al eens Punta Espada Golf Club gespeeld? Laat dan een beoordeling op onze website achter.
* Beoordelingsformulier Punta Espada

Mark wiebe winnaar van The Cap Cana Championship 2009

01-11-2008