logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Mindervalidegolf op Aruba


Aruba maakt als eerste land binnen het Caribisch gebied mindervalidengolf mogelijk. Dankzij de donatie van een handicart, ook wel bekend als een Paragolfer, kunnen mensen met een fysieke beperking vanaf heden op het One Happy Island golfen. De paragolfer is afgelopen vrijdagavond, met sponsoring van fabrikant Powerbasetec en de stichting Batouwe Minder Validen Golf (BMVG), aan de Aruba Tourism Authority (ATA) overhandigd tijdens de opening van het 23e internationale golftoernooi Aruba Pro-Am. De Paragolfer wordt op de 18-holes golfbaan Tierra del Sol in gebruik genomen.

De Paragolfer is een elektrische rolstoel met een bijzonder sta-opsysteem waarmee spelers zonder beenfunctie, die niet staand kunnen golfen, alsnog de sport kunnen beoefenen. Met een speciale frameconstructie blijft men stabiel, ook bij het maken van een volledige swing. Door het gebruik van de Paragolfer kan een fysiek beperkte golfer deelnemen aan reguliere toernooien, waardoor deze doelgroep gelijke kansen krijgt binnen de golfsport.

Eerste mindervalidengolftoernooi op Aruba

Om de golfmogelijkheden op Aruba extra onder de aandacht te brengen, maar ook een maatschappelijke bijdrage te leveren, is de ATA (Aruba Tourism Authority) dit jaar sponsor geworden van de BMVG (Batouwe Minder Validen Golf). Eerder dit jaar werd, tijdens een speciaal golftoernooi met mindervalidengolfers en reguliere spelers, een prijs uitgereikt waarbij enkele golfers met een beperking volgend jaar naar Aruba reizen om mee te doen aan het allereerste mindervalidentoernooi op het eiland. Het toernooi is een pilotproject en dient als opmaat naar het mogelijk organiseren van de allereerste Paralympics wereldgolfkampioenschappen in het Caribisch gebied.Aruba & golf

Aruba beschikt over twee prachtige golfbanen met uitzicht op de felblauwe oceaan. Tierra del Sol Resort, Spa & Country Club en De Links bij Divi Village Golf & Beach Resort. Tierra del Sol is een door de PGA goedgekeurde 18-holes golfbaan ontworpen door de befaamde golf course architect Robert Trent Jones II en golfbaan De Links is een 9-holes golfbaan met een rijk ecosysteem, dat zich tussen de vakantievilla’s van het resort bevindt.

Batouwe Minder Validen Golf

De stichting BMVG zet zich maximaal in om een breder maatschappelijk draagvlak te realiseren voor mindervalidegolfers. Golf is fysiek laagdrempelig voor nagenoeg alle vormen van fysieke en mentale beperkingen waardoor het een ideale sport is. Golf draagt bij aan de revalidatie, gezondheidsontwikkeling, zelfrespect, zelfredzaamheid en het sociale welzijn van mensen met een fysieke beperking.

01-09-2016