logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

KLM stopt met lijndienst op Aruba


divi divi boom golf aruba golfbanen<br />

Begin februari maakte KLM bekend dat zij vanaf 29 maart 2009 stopt met de lijn Amsterdam-Aruba. Golfers moeten voortaan met de twee overgebleven airlines, Martinair en Arkefly, vanaf Nederland naar het eiland vliegen. Het Parool meldt dat Aruba woedend is over het feit dat KLM na 75 jaar zijn vluchten op het Caribische eiland staakt. De vier vluchten per week worden overgedaan aan Martinair, maar die maatschappij wil niet beloven alle vluchten te blijven uitvoeren.

Op dit moment wordt door drie Nederlandse luchtvaartmaatschappijen op Aruba gevlogen. KLM, Martinair en Arkefly vliegen het eiland meerdere malen per week aan. KLM laat weten dat de lijn minder rendabel is de laatste maanden en dat daarom besloten is met de vluchten te stoppen.

Onder druk van crisis


De huidige economische crisis en de tickettaks hebben de resultaten van deze route verder onder druk gezet, aldus KLM. Martinair neemt de lijndienst over. De KLM-dochter zal haar schema’s en capaciteit naar Aruba aanpassen.

In zijn hemd


In het dagblad Parool laat de Arubaanse minister van Toerisme en Transport, Edison Briesen, weten dat hij zich in zijn hemd gezet voelt door de beslissing van de KLM. ''Samen hebben we er veel in geïnvesteerd, maar we voelen ons nu in de steek gelaten. Terwijl Aruba altijd werd beschouwd als een meer gewaardeerd product dan de Antillen. Vandaar dat voor een ticket naar Aruba negentig euro meer werd gevraagd.'' De reden van het schrappen is volgens Briesen in het Parool 'een raadsel'.

Alle passagiers die voor 29 maart een ticket bij KLM hebben geboekt, worden omgeboekt. Er komt een speciale omboekingsregeling voor deze passagiers.

Kijk voor informatie www.klm.nl


Het boeken van vluchten kan op
www.martinair.nl

www.arkefly.nl

06-02-2009