logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Good life, Good golf at Clervaux


De naam Golf de Clervaux is bij veel Nederlanders bekend, maar er wordt niet zo vaak over geschreven. Toch is Clervaux zeer de moeite waard, vooral vanwege de aangeboden arrangementen i.c.m. met het eigen hotel.

De 18-holes par-71 golfbaan van Clervaux Golf Club ligt in het heuvelachtige grensgebied van het laaggebergte Eifel-Luxemburgse Ardennen, in het dorpje Eselborn bij Clervaux, Luxemburg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 300 kilometer rijden naar de golfbaan. Normaal gesproken is dit te doen in drie uur en een beetje, maar houd rekening met de regelmatig aanwezige omleidingen op de binnenwegen in Luxemburg.
Golf Club Clervaux, green van hole 9

De baan

De grote hoogteverschillen op Golf de Clervaux zorgen voor een echt buitenlandgevoel en een buggy is zeker een aanrader. De baan kent veel blinde slagen en heeft hier een daar een diepe rough en gapende afgronden achter de greens. Voor longhitters zijn er genoeg holes om uit te halen. Doglegs kunnen worden afgesneden en de par-4 achtste is door de laaggelegen green in een keer te halen. Kies je voor lopen met trolley of draagtas, dan ben je na de beklimming van de negende hole wel even buiten adem. De greens zijn goed verzorgd en zeker de eerste negen holes liggen er mooi bij en bieden fraaie uitzichten richting Clervaux. Ook de tweede lus heeft goede holes, met nog wel een paar vreemde eenden in de bijt.
Golf Club Clervauz
De par-5 elfde is een duidelijk voorbeeld van het hebben moeten integreren in het originele en ruige landschap. Over de hele lengte van de hole ligt de linkerkant een meter of 10 hoger dan de kleine stroken fairway die op de lagere rechterkant te vinden zijn. Vanaf de tee box is de smalle fairway echter nauwelijks te zien. De rough is van oneerlijke kwaliteit waardoor een par maken op deze hole vrijwel onmogelijk is, zeker voor nieuwe gasten.

De slothole is verrassend een wat saaie en vlakke par 3 van slechts honderd meter, zonder enige opsmuk. Je hebt even het idee op een oefenhole aanbeland te zijn, waarvan er drie voor het clubhuis liggen. Vanaf die achttiende moet je over de weg een behoorlijk stuk lopen voor je weer bij het clubhuis bent.

Investeren

De voorzitter van de club, Pierre Michels, geeft aan dat er de komende twee jaar flink geïnvesteerd gaat worden. 'De vreemde slothole is ontstaan door ruimtegebrek. Door de bouw van huizen was er geen plaats meer voor een fraaie finish. We gaan nu eerst investeren in nieuwe kleedkamers, nieuwe buggy’s en in de driving range. Verder gaan we kijken of we de baan aantrekkelijker kunnen maken door het verleggen van tee boxen die nu wat onlogisch lijken. Wellicht dat de route en de slothole dan ook anders wordt,' aldus de vriendelijke voorzitter.
Golf Club Clervaux

Rustig

Golf de Clervaux ligt op een terrein van 80 hectare, 50 hectare daarvan is nu ingericht voor golf. De club heeft ongeveer 300 leden, waaronder 50 jeugdleden. In 2011 heette de gastvrije club zo'n 5000 'kale greenfee'-spelers welkom. Tel je spelers die een heel pakket afnamen erbij op dan zijn dat er ongeveer 10.000. Het bewijs dat het op de baan meestal rustig is en dat de aangeboden pakketten zeer interessant blijken.

Hotel, restaurant en clubhuis

In het op de top van de heuvels staande rode clubhuis is een 4-sterren hotel gevestigd. In 1987 werd begonnen met een klein clubhuis dat slechts enkele kamers telde, inmiddels telt het volwaardige hotel 23 luxe en gerenoveerde kamers. Het clubhuis heeft een kleine, maar goed gevulde proshop.

Het restaurant met uitstekende keuken biedt uitzicht over de golfbaan. Er zijn twee grote modern ingerichte zalen beschikbaar zodat ook grote groepen hier terecht kunnen. Bij mooi weer is het goed toeven op het grote buitenterras en de prijzen voor lekkernijen van de Franse chef-kok zijn meer dan redelijk. De unieke mousserende wijn van Luxemburg, de Crémant de Luxembourg, zal uiteraard niet ontbreken. 'Good life, good golf' zoals ze bij Golf de Clervaux zeggen wordt hier absoluut waargemaakt.

Uitstekend alternatief

Vindt u het leuk om na het golfen wat te drinken, maar dineert en overnacht u liever in de sferen van het middeleeuwse stadje Clervaux, dan is Château d'Urspelt een aanrader. Liggend in het natuurpark van de Our vlakbij het centrum van het middeleeuws stadje Clervaux. Château d'Urspelt dateert uit de 18de eeuw. Het kasteel is vanwege het historische en architectonische belang geklasseerd als een nationaal Luxemburgs Monument.

De familie Lodomez heeft het kasteel, dat in redelijk vervallen staat verkeerde, volledig gerestaureerd en weer tot leven gewekt. Daarbij zijn de originele details zoveel mogelijk behouden met als resultaat een prachtige locatie om te dineren en om te verblijven.
Château d'Urspelt
Het Château heeft een luxueus 4-sterren hotel met 29 subtiel gedecoreerde kamers en suite die een authentieke sfeer uitstralen. Naast twee volledig uitgeruste wellness-ruimten heeft het Château het verfijnde restaurant Victoria en een sfeervolle loungebar met de naam 'U' in de kelders van het kasteel.

Heeft u golfbaan Clervaux zelf al eens gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar: Golfreiswijzer.nl

Links

- Golfbaan Golf de Clervaux
- Hotel Golf de Clervaux
- Golf arrangementen Clervaux
- Overnachtingen en diner Clervaux
- Château d'Urspelt

20-06-2012