logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Kikuoka Country Club klinkt verder weg dan het is


Wie de Kikuoka Country Club niet kent denkt bij het horen van de naam vast aan een beach club op Hawaii of aan een ander exotisch oord. Niets is minder waar. Het is prachtige golfbaan in Canach, Luxemburg. Verwennerij op en rond de golfbaan en uitgangspunt voor welness en culinaire hoogstandjes.

Kikuoka Country Club  in Luxemburg Zo'n 20 jaar geleden kwamen enkele Japanners naar het plaatsje Canach om een golfbaan te bouwen met de naam Kikuoka Country Club. In Japan was dat veel te duur, naar Luxemburg op en neer vliegen voor een eigen homecourse leek toen nog goedkoper. Canach ligt op slechts 15 kilometer rijden van het vliegveld en van het centrum van de stad Luxemburg. Voor het 120 hectare licht glooiende terrein bij Canach werd door de Japanner Iwao Uematsu een 18-holes championship course ontworpen met alles erop en eraan. Helaas kreeg ook Japan een crisis te verwerken en het project moest uiteindelijk door de Japanners worden gestaakt. De baan werd door enkele Luxemburgers privé overgenomen en afgemaakt.

De golfbaan

Hoewel de Japanners zich hebben teruggetrokken, heeft de golfbaan echt de uitstraling van Japanse precisie en perfectionisme. De fairways liggen er zeer goed bij en ook de greens waren in mei al in goede conditie. De baan is zeer ruim opgezet en straalt een heerlijke rust uit.

Kikuoka Country Club  in Luxemburg

De eerste negen holes sluiten prima op elkaar aan en zijn eenvoudig met een draagtas te lopen. Vanaf hole 6 is goed te zien hoever je ongemerkt omhoog bent geklommen. De fairways zijn ruim en de bunkers liggen op de juiste plekken. De rough moet je echt zien te vermijden. Aan bunkers geen gebrek op Kikuoka, maar liefst 90 stuks liggen er op de loer, dus ook de greens zijn veelal goed beschermd. De twee par-3 holes op de eerste negen zijn redelijk lang en zeker vanaf de backtee erg uitdagend. Op de schuine afslag die op de tweede nodig is na, kent de eerste lus geen doglegs.
De tweede lus begint gelijk met twee par-3 holes van gemiddelde lengte op hole 10 en hole 12, direct gevolgd door de langste par-5 van de baan. Pas vanaf hole 14 komen ineens meer bochten in de baan. De slothole is een mooie par 5 met dubbele dogleg, waarbij de green gevaarlijk lijkt door het water aan de zij- en achterkant. Al met al een leuke en eerlijke baan voor spelers van elk niveau.
Kikuoka Country Club  in Luxemburg

Faciliteiten en Hotel

In het lage deel van het terrein van Kikuoka staat een groot 4-sterren Mercure Hotel. Het hotel staat in directe verbinding met het clubhuis met groot buitenterras. De goede voorzieningen van het hotel in de groene oase van rust trekt veel zakenmensen uit de stad Luxemburg. Naast alle spa- en welnessvoorzieningen van het hotel, kunt u ook op de eerste verdieping van het clubhuis Zweedse massages krijgen voor een soepele swing.

Lidmaatschap en greenfee

Bij het lidmaatschap van Kikuoka Country Club kunt u kiezen uit lidmaatschap met of zonder welness. Voor het eenmalige entreegeld van 2000 euro bij een privé-lidmaatschap, mag onbeperkt gebruik worden gemaakt van het zwembad, de sauna, de whirlpool en de fitnessruimte. Jaarlijkse bijdrage is ongeveer 1950 euro.

Greenfee voor 18 holes in het weekend is 90 euro. Doordeweeks betaalt u 70 euro per persoon.
Kikuoka Country Club  in Luxemburg

Eten met sterren

Luxemburg heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan, vooral op gebied van eten en drinken. Geen wonder dat er in het kleine Luxemburg maar liefst 18 Michelin restaurants te vinden zijn. Zo vindt u op 18 kilometer vanuit Canach het historische plaatsje Bourglinster. Boven het stadje torent het uit de twaalfde eeuw stammende kasteel van Bourglinster uit, waarin twee culinaire verrassingen op u wachten: Restaurant 'La Distillerie' en Brasserie Côté Cour.

La Distillerie in Luxemburg heeft een Michelin-ster. La Distillerie heeft een Michelin-ster. De prachtige accommodatie zorgt voor een unieke en ongedwongen sfeer die door het vriendelijke personeel nog eens wordt versterkt. U kunt hier genieten van de culinaire hoogstandjes en bijpassende wijnen die worden geserveerd, waarbij niets is wat lijkt. Met onverwachte combinaties van smaken, kleuren en geuren wordt u steeds aangenaam verrast. Prijzen variëren van 85 tot 130 euro voor een compleet en avondvullend menu, voor een bijpassend wijnarrangement komt daar nog wel iets bovenop.

Wilt u wel genieten van de historische accommodatie maar betaalt u liever iets minder voor het eten, dan kunt u naar Brasserie Côté Cour. Dit kleine zusje van La Distillerie zit een deurtje verder in het kasteel en heeft een groot terras. De prijzen zijn aanzienlijk lager, maar de kwaliteit van het eten is eveneens uitstekend. Côté Cour ontving niet voor niets een Bib Gourmand, wat vaak wordt gezien als de aanloop naar een Michelin-ster.


Mondorf Domaine Thermal

U kunt op Kikuoka Country Club genieten van de welnessfaciliteiten na uw ronde golf. Bent u een echte liefhebber en laat u zich het liefst een hele dag verzorgen, dan moet u zeker naar het kuuroord Mondorf Domaine Thermal in Mondorf-les-Bains. Iets ten zuidoosten van de stad Luxemburg vindt u een indrukwekkend complex van ongeveer 50 hectare groot waar jong en oud geniet van een thermaal zwembad, enorme fitnessruimtes, sauna's, schoonheidsbehandelingen, rituelen en massages. Het aanbod aan behandelingen is ongekend groot. Het bad met thermaal water van 36 graden is al sinds 1847 bekend om de heilzame werking van het water. U kunt hier volledig vrij genieten van de ontspannende spa- en welnessfaciliteiten. Heeft u wat lichamelijke klachten, dan kan het team van artsen, fysiotherapeuten, psychologen, voedingsdeskundigen enz. u helpen met het kiezen van een behandeling op maat.
Mondorf Domaine Thermal heeft twee eigen hotels die in directe verbinding staan met de thermen.

Kikuoka wordt aangeboden door onder andere de golftouroperators Golf Time Golftravel en Fairway Golf Travel

Heeft u de golfbaan al eens gespeeld? Laat dan een review achter op Golfreiswijzer.nl.

Links

Kikuoka Country Club
Mondorf Domaine Thermal
Restaurant La Distillerie en Brasserie Côté Cour

13-07-2012