logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Australische golfbaan wordt 1365 km lang


In de Australische Outback is onlangs een nieuwe golfbaan geopend. De Nullarbor Links. Met zijn 1365 kilometer is dit meteen de langste golfbaan ter wereld.
Bij diverse hoogtepunten op de Nullarborvlakte, die tussen Adelaide en Perth ligt, zijn in totaal 18 holes aangelegd. Zo kunnen golfers hoogstens twee of drie holes per dag spelen, maar zien zij tegelijkertijd een uniek stuk natuur.

Schaapjes tellen


Eťn van de fairways ligt bij een enorme schapenboerderij, aldus projectmanager Alf Caputo. Tijdens het afslaan kunnen de golfers het geblaat van de schapen en het geratel van de scheerapparaten horen. Een andere hole ligt bij een immens tarweveld.

Een nieuwe toeristenattractie


Caputo verwacht dat de golfbaan een nieuwe reden wordt voor toeristen om dit relatief weinig bezochte gebied te bezoeken. Hij voorziet pakketten waarbij golfers aanvliegen op Adelaide, onderweg op verschillende plekken golfen en overnachten, en vanuit Perth weer naar huis vliegen. In oktober vond het eerste toernooi op de golfbaan plaats.

Om je uiteindelijke Nullarbor Links Certificate.te krijgen moet je op elke hole je scorekaard laten aftekenen. Aan het eind krijg je dan je certificaat. een beetje het zelfde systeem als bij de 11-stedentocht.

Meer informatie: www.nullarborlinks.com/


(bron Travelblog)

20-11-2009