logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Vilnius, de jonge golfstad


De hoofdstad van Litouwen, Vilnius, is alleen al om de charme, de historische gebouwen en de levendige winkelstraatjes een bezoek meer dan waard. Maar ook om te golfen wordt Litouwen steeds interessanter.

Vilnius staat bekend als een heerlijke stad voor een ‘city break’. Het is geen geheim dat steeds meer airlines vluchten naar de hoofdstad van Litouwen in het programma hebben opgenomen. Dat een bezoek aan Vilnius ook uitstekend gecombineerd kan worden met een bezoek aan drie jonge, maar prachtige golfbanen is minder bekend. We zetten er een paar op een rij:Vilnius Grand Resort & Spa

Het enige golfresort in Litouwen, het Vilnius Grand Resort & Spa, ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de binnenstad van Vilnius. Het resort heeft een van de beste golfbanen van de Baltische landen in een bosrijke oase van rust: V-Club. Het 5-sterrenhotel heeft 184 kamers, twee restaurants, uitgebreide spa-faciliteiten en een fitnesscentrum. Het hotel heeft een eigen shuttle service naar de hoofdstad, dat met ongeveer 520.000 inwoners de grootste stad van Litouwen is.

De 18-holes par-72 baan V-Club is aangelegd volgens USGA specificaties en heeft uitstekende oefenfaciliteiten. Op diverse holes komen natuurlijke waterhindernissen in het spel. Voor wie te veel ballen het water in slaat, staat volgens de golfclub de enige PGA pro van Litouwen klaar voor een lesje: de Zweed Karl Grundin. De baan is ontworpen door Bob Hunt, die de kenmerkende elementen van Schotse linksbanen en Amerikaanse golfbaanarchitectuur in een moderne vorm heeft samengebracht.

Website: www.vilniusgrandresort.comCapitals Golf Club

Vilnius Grand Resort & Spa werkt nauw samen met de European Centre Golf Club en de Capitals Golf Club om golfers een gevarieerd en compleet golfprogramma te kunnen bieden. De Capitals Golf Club in Pirpiriske werd in 2005 opgericht en is daarmee de oudste(!) golfbaan van Litouwen. De naam dankt de golfbaan aan de ligging bij de huidige hoofdstad Vilnius en bij de voormalige hoofdsteden Kaunas, Kernave en Trakai. Deze 18-holes golfbaan die door een heuvelachtig terrein kronkelt, werd ontworpen door de Zweed Peter Chamberlain. Op 20 minuten van de golfbaan is een van de grootste toeristische attracties van Litouwen te vinden: het op een eiland gebouwde kasteel van Trakai.

Website: www.capitals.lt

European Centre Golf Club

De Europos Centro Golfo Klubas, zoals de club in de lokale taal heet, ligt op 30 minuten rijden van Vilnius Grand Resort & Spa, ten noorden van Vilnius. Deze club dankt haar naam mede aan het Frans Nationaal Geografisch Instituut, dat in 1989 bepaalde dat het geografisch midden van Europa 26 km ten noorden van Vilnius ligt, bij het dorpje Purnuškės. De eerste tee van de golfbaan is slechts een par-5 hole van dit midden verwijderd. Deze 18-holes baan heeft mooie hoogteverschillen en daarmee prachtige uitzichten. Een door de golfbaan meanderend beekje en een mooi meertje maken de golfbeleving compleet.

Website: www.golfclub.lt


Al eens gegolfd in Litouwen? Laat een beoordeling achter op Golfreiswijzer.nl.

22-04-2016