logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Culturele en golf hoogstandjes in Litouwen


Litouwen timmert hard aan de ‘toeristische’weg. Het veelzijdige land biedt onder andere zeer veel culturele en muzikale evenementen, survivaltochten, duik-expedities, verblijf in luxe spa's en uiteraard golf.

Litouwen heeft het jaar 2012 verklaard tot Jaar van het Cultureel Toerisme. Niet alleen in de hoofdstad Vilnius, met het oude stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst staat, maar door het hele land worden grote muziek- en dansfestivals georganiseerd, zowel klassiek als modern.  Litouwen heeft het jaar 2012 verklaard tot Jaar van het Cultureel Toerisme. Niet alleen in de hoofdstad Vilnius, met het oude stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst staat, maar door het hele land worden grote muziek- en dansfestivals georganiseerd, zowel klassiek als modern. Sinds 2000 zijn er in het land ook golfbanen en is het mogelijke een mooie combinatie te maken van cultuur en golf.

Over Litouwen

Litouwen trad in 2004 toe tot de EU, nadat het zich in 1990 als eerste van de drie Baltische staten definitief ontdeed van het Sovjet-Russische bewind.

Het land lijkt in veel opzichten op Nederland. Het is tamelijk vlak en heeft overduidelijk vier seizoenen. Het grote verschil is echter dat dit grootste land van de Baltische landen slechts 3,5 miljoen inwoners heeft op een oppervlakte van ruim 65000 km². Er is dus volop ruimte voor natuur, ontspanning en sport.

Sportief

Vooral basketbal is erg populair in Litouwen. Litouwen werd driemaal Europees kampioen, won driemaal brons bij de Olympische Spelen en werd in 2010 nog derde op het WK.

Verder is Litouwen een waar paradijs voor de liefhebber van buitenactiviteiten. De uitgestrekte natuurgebieden, nationale parken en de kustlijn van de Baltische Zee (Oostzee) bieden alle ruimte aan fietsers, voor paardrijden, kajakken, duiken (in zee en meren) en survival-'adventure parks'. In Druskinkai kan het hele jaar worden geskied in de grote Snow Arena.

Golf

Golf in Litouwen was tijdens de lange geschiedenis van onderdrukking en economische achterstanden ondenkbaar.

De eerste golfbaan van Litouwen, Elnias Golf Club, werd dan ook pas in 2000 geopend. Elnias, dit betekent hert, is een 9-holes parkbaan bij de plaats Kaunas.

Rond de hoofdstad Vilnius zijn nu inmiddels drie golfbanen:

The Capitals GC: De eerste 18-holes golfbaan in Litouwen en ontworpen door Peter Chamberlain. Uitzichten op het meer en volledig voorzien van alle luxe inclusief Italiaans restaurant en een proshop. The Capitals GC: De eerste 18-holes golfbaan in Litouwen en ontworpen door Peter Chamberlain. Uitzichten op het meer en volledig voorzien van alle luxe inclusief Italiaans restaurant en een proshop.

The European Center GC: Een 18-holes baan aan de rand van het Girija meer en ontworpen door het French National Institute of Geography. Dit instituut toonde aan dat het geografische midden van Europa in het Litouwse dorpje Purnuškės ligt, vlakbij deze golfbaan.

The V Golf Club and Bridgewater Academy: Het eerste golfresort in de Baltische Staten dat door de PGA Design Consultants werd ontworpen. Naast een 18-holes bosbaan heeft deze club een 9-holes par-3 baan en een moderne driving range. Het luxe clubhuis ligt in het 5-sterren hotel Le Méridien Vilnius.

In het  noordwesten van Litouwen, bij Palanga, op 20 minuten van het vliegveld ligt het luxueuze National Golf Resort, een voorbode van wat gaat komen in Litouwen. Dit Golf & Spa resort heeft een 18-holes championship course, moderne oefenfaciliteiten en luxe villa's. In het noordwesten van Litouwen, bij Palanga, op 20 minuten van het vliegveld ligt het luxueuze National Golf Resort, een voorbode van wat gaat komen in Litouwen. Dit Golf & Spa resort heeft een 18-holes championship course, moderne oefenfaciliteiten en luxe villa's.

Ontwikkeling


Litouwen heeft het ideale landschap, klimaat en de ruimte om een groot golfland te worden, maar voorlopig blijkt dat nog niet uit het aantal golfbanen. Toch wint golf gestaag aan populariteit en de toenemende stroom van toeristen zal de bouw van golfbanen en luxe golfresorts zeker doen versnellen.

Het zuiden van Litouwen, bij Trakai en Druskininkai, is al rijk aan, nu nog, betaalbare Spa Resorts die, als daar golfbanen aan worden toegevoegd, een aantrekkelijke bestemming zullen zijn voor de golfende mens.

Reizen naar Litouwen


Het beste vlieg je vanaf Eindhoven rechtstreeks met Ryanair of Wizz Air naar Kaunas en Vilnius.
Bij andere luchtvaartmaatschappijen maak je eerst een tussenstop in Duitsland of vlieg je naar Riga in Letland.

Heeft u als eens op een van de golfbanen in Litouwen gespeeld, laat dan een beoordeling achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl.

Links


- Overzicht van golfbanen in Litouwen
- Geschiedenis van Litouwen
- Golffederatie van Litouwen

31-01-2012