logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

China sluit golfbanen


De NOS berichtte op 22 januari 2017 dat de Chinese regering bijna 130 golfbanen heeft opgedragen de deuren geheel of gedeeltelijk te sluiten.

In het bericht op de website van de NOS valt te lezen dat de sluiting onderdeel is van een langlopende campagne tegen illegale golfbanen. Sinds 2004 mochten al geen nieuwe banen werden gebouwd omdat dit ten koste zou gaan van kostbare bouwgrond en de waterreserves. Dit bouwverbod werd grootschalig genegeerd. Sinds 2015 verbiedt de Communistische Partij bovendien haar 85 miljoen leden om golf te spelen: ‘Golf is een ‘domein van corruptie’.

Er zijn niet veel golftouroperators die China aanbieden. Executive Golf verzorgt een golf en cultuur rondreis. Jaco Buitenhek, productmanager bij Executive, laat weten: "De golfbanen in ons programma zijn gevestigde namen, het ligt niet in de lijn der verwachting dat deze zullen worden gesloten (tenzij de Chinese overheid dit alsnog mocht besluiten vanuit milieuoogpunt). De golfbanen die nu worden gesloten, betreffen vooral golfbanen die in de afgelopen jaren zonder officiële toestemming zijn aangelegd."

Lees het hele artikel op de website van de NOS

Ook NRC.nl gaat uitgebreid in op het sluiten van de Chinese golfbanen.

Of de beroemde Chinese golfbaan Mission Hills ook gesloten wordt is niet duidelijk.

22-01-2017