logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Feestelijke heropening Blue Bay Golf Club Curaçao


Begin december werd de Blue Bay Golfclub op feestelijke wijze heropend nadat de eerste fase van de aangekondigde aanpassing was afgerond. Ook Robert-Jan Derksen, winnaar van de MCB Curaçao Master 2016, was bij de heropening aanwezig.

Sepp Koster, CEO van Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort noemde de heropening een bijzonder en historisch moment: ‘We hebben hier met Blue Bay Resort lang naar uitgekeken. Blue Bay Golf is vanaf nu gevestigd bij het Landhuis (van de oorspronkelijke plantage Blaauw) met een nieuw ingerichte pro-shop, een fraai terras en ook de kleedkamers, de driving range en putting green zijn nieuw. De eerste fase van Blue Bay 2.0 is hiermee afgerond en op korte termijn zullen er nog enkele projecten worden opgeleverd. In de plannen staan onder meer nog een nieuwe receptie bij het Landhuis, een strandbar en keuken in Restaurant Azzuro.

Sepp Koster (links) & Robert-Jan Derksen. (Foto door Leonid Antonia Photography)

Robert-Jan Derksen

In 2001 werd de Blue Bay Golfclub geopend door de toenmalige Prins van Oranje, prins Willem Alexander. De heropening van de golfclub werd nu mede gedaan door de graag geziene gast op Blue Bay, Robert-Jan Derksen. Na het behalen van de MCB Curaçao Masters 2016 titel afgelopen april, heeft Curaçao en Blue Bay een speciaal plekje in Derksen zijn hart veroverd. Hij accepteerde de uitnodiging voor de opening dan ook graag, maar uiteraard werd hem ook gevraagd zijn golfkunsten te vertonen. Staand op enkele tafels vanaf het nieuwe terras sloeg Derksen in de donkere nacht een bal naar de vlag van de nieuwe 18de hole, waarmee Derksen de nieuwe golfclub officieel voor geopend verklaarde. Dat Derksen ook over goede nachtgolfkwaliteiten beschikt, werd meteen duidelijk. Alle drie de verlichte golfballen landden binnen een straal van drie meter rondom de hole die op 70 meter afstand lag.

Spigt Dutch Caribbean Open

Overdag werd op de vernieuwde golfclub de eerste editie van het Spigt Dutch Caribbean Open golftoernooi gespeeld dat vanaf nu mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe hoofdsponsor Spigt Dutch Caribbean, advocaten en belastingadviseurs. Deze eerste editie werd vanwege de feestelijke sfeer in diverse vriendelijke spelvormen gespeeld zodat iedereen kans maakte op de prijzen. De golfdag met na afloop de heropening van golfclub werd afgesloten met BBQ, live muziek en natuurlijk met een heerlijk temperatuurtje.

Meer informatie over het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort vindt u op bluebay-curacao.com.

Heeft u al eens op Blue Bay gespeeld? Laat dan een review achter op: Golfreiswijzer.nl.

20-12-2016