logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Amateur golftoernooi op Curaçao


Op 25 juli 2009 vindt op Curaçao het MCB Platinum Card Curaçao Tourist Open plaats. Het is de zesde editie van het toernooi voor amateur golfers. Het toernooi wordt gespeeld op de 18-holes golfbaan van Blue Bay Golf & Beach Resort.

Hoewel Curacao nog geen typische golfbestemming is, beschikt het eiland inmiddels wel over twee golfbanen en wordt de derde golfbaan aangelegd. Curaçao staat niet direct bekend als een typische golfbestemming. Daarvoor beschikt het eiland met een 18-holes en 9-holes baan over te weinig aansprekende golfbanen. Toch worden op het eiland wel verschillende initiatieven genomen om golfers naar Curaçao te halen. Zo komen golfprofessionals en amateurs steeds vaker op Curaçao golfen, mede door internationale golftoernooien die op het eiland worden georganiseerd.

Verschillende niveaus


Een voorbeeld hiervan is het golftoernooi MCB Platinum Card Curaçao Tourist Open. Op 25 juli 2009 zal de zesde editie van dit toernooi plaatsvinden. In totaal kunnen aan dit toernooi 106 amateurgolfers deelnemen. Spelers, toeristen en lokale bevolking, van diverse niveaus worden gelijkmatig verdeeld over zes teams en strijden tegen elkaar op de 18-holes golfbaan van Blue Bay Golf & Beach Resort. Voor degene die kennis wil maken met golfen is er een golfclinic, waaraan iedereen kan deelnemen.

Pro-Am


Een ander voorbeeld van een Curaçaos golftoernooi dat net heeft plaatsgevonden is het jaarlijkse terugkerend VIP.com Invitational Pro-Am Golf Tournament. Amateurs en professionals speelden op twee golfbanen: de 18-holes golfbaan van Blue Bay Golf & Beach Resort en de 9-holes golfbaan van de Curaçao Golf & Squash Club.
Het Curaçao Toeristen Bureau stimuleert dergelijke golfinitiatieven, ze was een van de sponsoren van het VIP.com Invitational Pro-Am Golf Tournament. Dit jaar is het toernooi gehouden van 25 tot en met 28 maart 2009.

Golfbanen op Curaçao


Het gehele jaar kunnen golfliefhebbers terecht op de greens van de 18 holes golfbaan van Blue Bay Golf & Beach Resort en de 9-holes golfbaan van de Curaçao Golf & Squash Club. Momenteel wordt een tweede 18-holes golfbaan aangelegd bij het nieuwe Hyatt Regency hotel. De opening van deze baan staat gepland op 1 januari 2010.


Meer informatie
Voor meer informatie over beide toernooien bezoek de websites:
www.curacaotouristopen.com

14-04-2009