logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nieuwe golfbaan op Curaçao geopend


Old Quarry Golf Course op Curacao hole 4

Dit jaar april is op Curaçao een nieuwe golfbaan geopend. The Old Quarry Golf Course. De golfbaan ligt naast het nieuwe luxe vijfsterren hotel Hyatt Curaçao en is een ontwerp van Pete Dye. Met de komst van deze nieuwe golfbaan beschikt Curaçao nu over 2 volwaardige 18-holes golfbanen en een 9-holes baan.


De Old Quarry Golf Course is een typische Dye baan..Zijn banen kenmerken zich door een zekere spanning, uitdaging, en afwisseling. Op het oog lijkt het of Dye gewoon op een grote lap grond wat gras heeft gepand, maar al golfend kom je tot de ontdekking dat een Dye-golfbaan veel meer is dan alleen wat vierkante meters gras. In tegenstelling tot veel van zijn golfbanen is Old Quarry, zeker als je van de fronttees speelt, niet vreselijk moeilijk.

Leuke golfdag


Van Headpro Oliver Riding begrijpen we dat dat ook de bedoeling was. Hij vertelt ons dat de baan toegankelijk moet zijn voor de gemiddelde golfer die op zijn of haar vakantie een leuke golfdag wil hebben. Overigens betekent dat niet dat de baan een makkie is. Door de ondulatie in de baan zijn de bounches soms fantastisch en kom je precies op de goede plek voor je shot naar de green. Maar net zo makkelijk verdwijnt de bal in ondoordringbare bosschages en moet je een paar goede herstelslagen in huis hebben om je uit de rotzooi te redden. En juist dat laatste is wat de hogere handicapper vaak ontbeert en die de baan dan toch weer lastig maakt.

Old Quarry Golf Course op Curacao hole 4
Voor de betere golfer, die wat meer spanning zoekt, is de baan ook aantrekkelijk. Er zijn diverse afslagplaatsen, waardoor lengte in het spel kan worden gebracht. Vanaf de backtees meet de baan 6546 meter, vanaf middletees 6189 meter en vanaf de zogenaamde Tips 6970 meter,

Schitterende vergezichten


De eerste holes van The Old Quarry lopen langs de zee en vandaar wordt landinwaarts gespeeld. Op nagenoeg alle holes is echter de zee of de baai het Spaanse Water zichtbaar. Dat geeft schitterende vergezichten. Soms vergeet je even op je spel te letten en ben je meer met de omgeving bezig. Enkele holes lopen vlak langs het jachthaventje van het Santa Barbara Beach. Sommige holes zijn lang waardoor je net die extra slag nodig hebt, anderen zijn aan de korte kant en bieden mogelijkheid tot een goede score. Hole 8 (par 5) is een dogleg naar links waar je bij aanvang even op het verkeerde been wordt gezet. Het lijkt een enorme afstand die je moet overbruggen, maar longhitters kunnen in twee slagen op de green spelen, als ze de tweede slag over het water spelen. Zelfs als je wat minder ver kan slaan is het mogelijk om in drie slagen de green te halen en kan je, als je geluk hebt de hole in par uitspelen. De korte par 3’s zijn echter weer zo gesitueerd dat een afzwaaier direct wordt afgestraft.
Old Quarry Golf Course op Curacao bij Spaanse Water

Kinderen gratis


Er zijn op de Old Quarry nogal wat greens die hoger gelegen zijn. Dat vergt beleid bij het aanspelen van de greens. Te zacht en je bal rolt weer vele meters terug op de fairway. Neem je een te lang ijzer, dan rolt de bal over de greens en lig je weer beneden, in de rotzooi of ander ongemak.

De baan ligt er uitstekend bij. Niet verwonderlijk natuurlijk voor zo’n nieuwe baan. De greens zijn redelijk snel.
Greenfee’s liggen tot de officiële opening in het najaar van 2010 op $ 75 en na 14.00 uur $ 62,50. Daarna zijn de kosten respectievelijk $ 120 en $ 80. Dat is inclusief buggy. Huren van een golfset (Callaway) kost $ 60 en na 14.00 uur $ 40.
Kinderen onder de 16 mogen gratis met hun ouders meespelen.

Meer informatie op Hyatt.com

Was u er al vroeg bij en heeft u The Old Quarry al eens gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl

Begin van het najaar zal Golfreiswijzer overigens nog uitgebreid terugkomen op Curaçao. Alle golfmogelijkheden zullen dan aan bod komen en ook wat suggesties voor nagolfse activiteiten.Daarin dan ook uitgebreide informatie over de andere 18-holes golfbaan van Curaçao, Blue Bay Curaçao.Golf.

22-06-2010