logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Blue Bay Golf op Curaçao groeit verder


Golfbaan Blue Bay Curaçao bestaat officieel 10 jaar. In 1998 startte de bouw van de door Rocky Roquemore ontworpen golfbaan. Aan het eind van het jaar 1999 werden de eerste 9 holes geopend. Niet veel later, medio 2000, gingen de 2e 9 holes voor het grote publiek open. Op 21 april 2001 was de officiële opening van de eerste 18 holes golfbaan op Curaçao een feit. Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander verrichtte de opening en donderdag 21 april 2011 wordt met genodigden en Blue Bay Golf personeel het 10 jarig bestaan gevierd.

Hole 5 van Blue Bay Golf curaçao De golfbaan van Blue Bay is een bijzonder uitdagende golfbaan waar zowel beginnende als ervaren golfers veel plezier aan beleven. Op maar liefst 6 van de 18 holes heb je zicht op de oceaan. De aanleg en het onderhoud van de golfbaan ging niet zonder slag of stoot. De ondergrond en het klimaat van Curaçao is een uitdaging voor greenkeeper Yaco Goiri. Zeker ook omdat de droogte veel effect op de baan heeft. Wij merkten dat toen we vorig jaar zomer op de golfbaan speelden en nogal wat kale plekken tegen kwamen. Golfbaanmanager Rogier van de Meer vertelde ons toen dat er behoorlijke investeringen gepland waren voor betere irrigatie zodat de golfbaan er weer groen bij zal liggen. Een gegeven waar zowel golfers als bewoners zeer content mee zijn. Door de stabiele water garantie is Blue Bay klaar voor een nieuw type grassoort en zal er steeds meer tijd zijn voor details die de golfbaan verder verfraaien.

Er wordt hard gewerkt om ook de service op en rondom de golfbaan te verbeteren. Met het team van Argo Porte kan de bezoeker van het resort genieten van prima service, goede faciliteiten en gastvrij personeel om de Curaçaose golfbeleving compleet te maken. Na het golfen ontspannen op Blue Bay Beach, genieten in een van de verschillende hotel accommodaties, of heerlijk dineren bij Restaurant AzZuro. Op Blue Bay kan elk jaar meer.

Ook Blue Bay Golf en Events maken steeds meer naam als golftoernooi organisator. Naast de Curaçao Tourist Open’s, Night Golf tournaments, diverse charity toernooien organiseert Blue Bay Golf en Events ook meerdere toernooien en clinics voor lokale bedrijven. Als klapper op de vuurpijl organiseert Blue Bay elk jaar het grootste golfevent van Curaçao. 28 professional golfers uit de hele wereld spelen over een periode van 3 dagen met 84 lokale golfers. Een waar golf festijn in de Caribbean.

Mede door de komst van de andere 18 holes golfbaan van de Santa Barbara Plantation is Curacao hard op weg om een bijzondere golflocatie worden. Blue Bay Curaçao wil samen met het Curaçao Tourist Board en de Santa Barbara Plantation, Curaçao als Caribische golfbestemming op de kaart zetten om zo ook de internationale golftoeristen naar Curaçao te trekken.
Voor meer informatie over golfen op Blue Bay: golf.bluebay-curacao.com

14-04-2011