logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfreizen naar Egypte kunnen weer


Met ingang van maandag 14 februari 2011 ontraadt het ministerie van Buitenlandse Zaken niet langer reizen naar de Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee, de Golf van Aquaba en de Golf van Suez. Ook het Calamiteitenfonds heeft met ingang van 15 februari dat met ingang van die datum weer reizen naar Egypte met garantie van het fonds kunnen worden uitgevoerd. Reizigers wordt wel geadviseerd waakzaamheid te betrachten.Het ministerie ontraadt overigens nog wel niet-essentiŽle reizen voor de rest van het land. Er geldt momenteel een avondklok voor CaÔro, AlexandriŽ en Suez. Na de massale demonstraties vanaf 25 januari 2011, die soms gepaard gingen met gewelddadigheden, in CaÔro en andere steden van het land is het momenteel rustiger geworden. De demonstraties rond het Tahrir plein in CaÔro, AlexandriŽ en Suez gaan door maar hebben thans een vreedzamer karakter. Leger en politie zijn in het straatbeeld nadrukkelijk aanwezig.

Nederlanders is Egypte wordt geadviseerd demonstraties en samenscholingen te mijden en goed de ontwikkelingen via media te volgen.

Het Calamiteitenfonds meldt op haar website dat het 'vrijgeven' van Egypte voor reizen niet wil zeggen dat reizen en verblijven in Egypte als risicovrij kan worden beschouwd. Op de webstaat staat te lezen: "Bedoeld is slechts dat met ingang van 15 februari 2011 weer reizen naar Egypte met garantie van het Calamiteitenfonds kunnen worden uitgevoerd. De garantie van het Calamiteitenfonds geldt alleen voor nieuwe calamiteiten. Reglementair bestaat immers geen garantie voor situaties die voor aanvang van de reis al bekend zijn.
De gevolgen van de sociale onrust in Egypte vormen derhalve een zogenoemd ďrisico inherent aan de reisĒ dat bij uitvoering van de reis door reisorganisator en reiziger wordt aanvaard. Het besluit ontheft tourope≠rators en reizigers derhalve geenszins van de onder de huidige omstandigheden in acht te nemen voorzichtigheid. Het Calamiteitenfonds wijst in dit verband op het reisadvies voor Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken." aldus het Calamiteitenfonds

Dit weekend vertrekt een eerste vlucht van Skytours naar de Rode Zee.


U vindt ook informatie op:
Calamiteitenfonds.nl
Ministerie Buitenlandse Zaken
Golfbaan Somma Bay zal de komende weken leeg zijn nu alle toeristen uit Egypte worden geŽvacueerd.

28-01-2011