Golfreisnieuws nr 84, 16 juli 2009

Golfen op de Koninklijke links van Kent

Het afgelopen weekend ook gekluisterd aan de buis gezeten om de Britisch Open te volgen? Het kampioenschap op de Ailsa Course in Turnberry, Schotland verliep verrassend. Woods haalde het weekend niet en titelverdediger Harrington moest vechten om de cut te halen. De rest van het weekend verliep voor hem echter niet voorspoedig. Uiteindelijke winnaar werd de Amerikaan Stewart Cink die in een playoff Thomas Watson versloeg.
Man of the Match was echter Watson. De 59-jaar oude Amerikaan speelde de sterren van de hemel. Watson staat bekend als linkscourse specialist. Hij won de British Open, dat nagenoeg altijd op linksgolfbanen wordt afgewerkt, al vijf maal.
In 2011 wordt de British Open in het Zuid-Engelse Kent gehouden. Royal St. George’s Golf Club is dan gastheer van de British Open. Wij bezochten deze prestigieuze linksbaan en speelden op meer golfbanen in het graafschap Kent.Neem een voorproefje voor British Open 2011

Absolute topbaan in Kent is de Royal St George's Golf Club. Een buitengewoon uitdagende linkscourse die al acht keer het toneel was voor de British Open. In 2011 zal de topbaan weer gastheer zijn voor deze Major. De baan is toegankelijk voor greenfee spelers. Daar hangt overigens wel een pittig prijskaartje aan.

Lees verder

Betaalbare golfbanen van Kent

Visit Kent heeft een nieuwe Guide to Golf uitgegeven met daarin een overzicht van de meer dan honderd golfbanen van Kent. Ze zijn er in alle soorten en maten, voor golfers van allerlei sterkte. Daarin ook zeer betaalbare golfbanen. Zoals Leeds Castle. een zogenaamde Pay & Play golfbaan waar je maar £16,50 betaalt voor 18 holes.

Lees verder

Nagolfse activiteiten

Buiten het golfen om is er in het Graafschap Kent ook het nodige te doen. Zo ontvangt de hoogbejaarde Lady FitzWalter al jaren gasten op haar Goodnestone Park. Een bezoek aan Canterbury en haar imposante kathedraal mag ook niet ontbreken. En, als je dan toch op Leeds Castle gegolfd heb, is een bezoek aan het kasteel zelf ook de moeite waard.

Lees verder

Hotel en arrangementen

Er zijn maar weinig golftouroperators die het Graafschap Kent in hun pakket hebben. Individuele overnachtingsmogelijkheden zijn er legio in Kent. Vlak bij de golfbaan Royal St George's bijvoorbeeld ligt The Bell Hotel. Net als in heel Engeland zijn er ook in het Graafschap Kent enorm veel bed&breakfast te vinden.

Lees verder

Vervoer en linken

Kent is met de boot Calais-Dover in anderhalf uur te bereiken. Momenteel is er een speciale aanbieding vanaf €29 voor de oversteek heen en terug met de auto + passagiers (tot 9 personen!). Het ticket is geldig indien de terugreis binnen dezelfde week wordt afgelegd (van maandag tot donderdag) of in hetzelfde weekend (van vrijdag tot maandag) als de heenreis.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters, Mieke Quik,
Fotografie en illustraties: , Visit Kent, Abode Hotel, The Bell Hotel, Tudor Park, Leeds Castle, Canterbury Cathedral and Lodge, Dog & Bear hotel, Canterbury River Tours, Sea France, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers