Golfreisnieuws nr 86, 17 augustus 2009

KLM Open 2009

Van donderdag 20 augustus tot en met zondag 23 augustus vindt de 90ste editie van de KLM Open plaats. Dit Internationaal Open Golf Kampioenschap van Nederland, ook wel de Dutch Open genoemd, wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort gespeeld.

Grote namen op deelnemerslijst KLM Open 2009

Titelverdediger Darren Clarke doet ook dit jaar mee aan de het KLM Open. Clarke beleefde vorig jaar een extra mooie overwinning, doordat zijn beide zonen Tyrone en Conor op de Kennemer naast de achttiende green zaten toen hij de winnende putt maakte. Clarke werd voor golffans onsterfelijk toen hij in 2006, vlak na het overlijden van zijn vrouw Heather, de sterren van de hemel speelde in de Ryder Cup. Maar de Noord-Ier heeft al jaren aangetoond een van de meest begaafde golfers van zijn tijd te zijn. Oud-winnaars José Maria Olazabal en Colin Montgomerie zijn de grote publiekstrekkers op het KLM Open 2009.

Lees verder

Johan en Marco in Pro-Am

Johan Cruijff en Marco van Basten spelen in de Pro-Am van het KLM Open die op woensdag 19 augustus wordt gehouden. Daarnaast zullen vele CEO’s, gasten van sponsoren en andere bekende Nederlanders de baan ingaan met professionals van het KLM Open. Tijdens het kampioenschap worden drie bekers tentoongesteld. Klik hier voor meer informatie.

Golftime Travel presenteert nieuwe winterbrochure op KLM Open

Advertorial. Tijdens het KLM Open 2009 staat net als voorgaande jaren, Golftime Travel met een stand op de Expo, het promodorp van het KLM Open. De golftouroperator presenteert daar haar winterbrochure Mediterrane en Verre Bestemmingen voor 2009 en 2010. Golftime Travel is de golfreisspecialist die garant staat voor persoonlijke service en betrouwbaarheid. De golftouroperator is de enige golfreisspecialist die is aangesloten bij het ANVR. (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Het is een kwaliteitskeurmerk voor reisorganisaties.

Lees verder

Charity Challenge brengt € 60.000 op

Elk jaar wordt voorafgaand aan het KLM Open de Charity Challenge gehouden. Tijdens de wedstrijd, waaraan veel bekende Nederlanders meedoen, wordt geld ingezameld voor een goed doel. Afgelopen zaterdag werd ook weer de Charity Challenge gespeeld. Dit jaar speelden BN’ers 60.000 euro bij elkaar voor het KWF Kankerbestrijding

Lees verder

Wereldrecordhouder (493m) op Longdrivers Event

Tijdens het KLM Open 2009 vindt ook het Euro Longdrivers event plaats. Onder andere wereldrecordhouder Scott Smith (493m), Europees recordhouder Joe Miller (433m) en Nederlands recordhouder Stef Gresel (380m) zijn te zien tijdens dit spectaculaire golfevenement. Meer informatie op: www.longdrivers.eu/lang_en/10052.html

BMW Z4 voor hole-in-one op KLM Open

Tijdens het KLM Open zet BMW traditiegetrouw een droomauto in voor de eerste hole-in-one op hole 17 van de Kennemer Golf & Country Club. Ditmaal maken de professionals van de European Tour kans op de recent gelanceerde BMW Z4 sDrive35i ter waarde van 66.000 euro. Op de European Tour is in 2009 al zesentwintig keer een 'ace' geslagen.

Lees verder

Programma KLM Open

Van 20 t/m 23 augustus kunt u 156 van de beste spelers van Europa zien, maar er is meer te doen op het KLM Open van 2009. Zelfs in de dagen voorafgaand aan het toernooi zijn er activiteiten op de Kennemer Golf & Country Club georganiseerd, Meer informatie vindt u op de website van het KLM Open. KLM Open

Kaartverkoop en algemene informatie

Op de website van KLM Open kunt u ook online kaarten bestellen. Deze zogenaamde e-tickets geven toegang tot het KLM Open 2008 en tot de parkeergelegenheid op Circuit Park Zandvoort. Het terrein is elke dag open van 07:00 uur tot 22:00 uur. Tussen de parkeerplaats en de Kennemer Golf & Country Club rijden gratis pendelbussen. Ook vanaf het station rijden er gratis pendelbussen van en naar het KLM Open.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers:Lia Grooters, Mieke Quik,
Fotografie en illustraties: This is Golf, Golftime Travel, Hoogtefotograaf.nl, Ingrid Meijers, Euro Longdrivers, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers