Golfreisnieuws nr 101, 14 januari 2010

Vakantiebeurs 2010 special

Gisteren is in Utrecht de Vakantiebeurs van start gegaan. Tot zondag 17 januari kunnen de bezoekers aan de beurs zich oriŽnteren op hun vakantie. Op de beurs zijn ook veel golfbestemmingen met grote en minder grote stands aanwezig. Wij lichten er een paar uit.

Meer informatie over de vakantiebeurs vindt u op: www.vakantiebeurs.nl

Meer nieuws over golfen vindt u op www.golfreiswijzer.nl

De pareltjes van AziŽ

Veel golfbestemmingen profileren zich graag als golfersparadijs. Voor MaleisiŽ gaat de kwalificatie zeker op. Het Aziatische land telt inmiddels zoín tweehonderd golfbanen, veelal pareltjes. Beroemde ontwerpers als Robert Trens Jones Jr. Ronald Fream en Ross Watson bemoeiden zich met het ontwerp van golfbanen in MaleisiŽ. Maar ook Jack Niclaus, Gary Palmer en Greg Norman speelden, als ze niet Ďon tourí waren een rol bij het ontwerp van golfbanen. Op de golfbanen van MaleisiŽ kan het hele jaar door gespeeld worden. Het verkeersbureau heeft een mooi overzicht met uitgebreide gegevens over veel Maleisische golfbanen. Het is te verkrijgen op de stand van MaleisiŽ Hal 2, stand nr. E029. Informatie over golfen in MaleisiŽ is ook te vinden op de Toursim Malaysia.

Een onvergetelijk avontuur in een adembenemende omving

Veel dichter bij huis zijn ook schitterende golfbanen. In Oostenrijk bijvoorbeeld. Het land is voor de Nederlandse golfers vrij onbekend. Niet terecht. In Oostenrijk speel je golf omringt door een idyllisch landschap met op de achtergrond vaak imposante bergtoppen. Er zijn hooggelegen golfbanen (boven de 1.000 meter) waar de golfer niet zomaar een rondje golf speelt, maar een onvergetelijk avontuur ondergaat in een adembenemende omgeving. Aantrekkelijk van Oostenrijk is dat ze de Golf Alpin kaart kennen. Dit is Europaís grootste golf-samenwerkingsverband tussen Tirol en het Salzburgerland. Maar liefst 31 golfbanen, meer dan 50 Golf Alpin Hotels met meer dan 120 speciale arrangementen zijn bij de Golf Alpin aangesloten. De Oostenrijkse stand, waar een uitgebreid overzicht van de golfbanen in Oostenrijk is te krijgen, is te vinden in hal 9. Informatie over golfen in Oostenrijk vindt u op: www.golfinfo.at.

Anders dan anders

Over onbekend gesproken. De Engelse Kanaaleilanden worden zelden door Nederlandse golfers aangedaan. Wie daar verandering in wil brengen zou eens naar Guernsey moeten afreizen. Dit is het een na grootste kanaaleiland en gelegen in de baai van het Franse St Malo. In de zomer zijn er directer charters van VLM naar het eiland. Op het relatief kleine Guernsey bevinden zich twee 18 holes een 9 holes golfbaan. La Grande Mare Golf Club biedt zelfs speciale golfreizen aan in combinatie met een viersterren hotel. Op Alderney, een klein eiland 37 kilometer ten noordoosten van Guernsey, bevindt zich ook nog een 9 holes golfbaan. De stand van de Guernsey Tourist Board is te vinden in hal 10, stand nummer A010. Informatie over Guernsey vindt u op visitguernsey.com

Golfen aan de Oostzee

Golfers vinden steeds meer hun weg naar Mecklenburg-Vorpommern. Zij kunnen rekenen op 16 golfbanen, waaronder ook Fleesensee, Noord-Europaís grootste vakantieresort met 5 golfbanen en totaal 70 holes. Nieuw is de 130 hectare golfbaan WarnemŁnde met 27 holes vlak aan de kust en een 18-holes golfbaan in Korswandt op het eiland Usedom. De baan Winston Golf in Crivitz nabij de regionale hoofdstad Schwerin wordt uitgebreid naar 45 holes en wordt samen met Schlosshotel Basthorst door een Nederlands echtpaar gerund. Op de stand van Mecklenburg-Vorpommern vindt u meer informatie over de golfmogelijkheden. De stand is in hal 9, standnummer A010. Informatie over golfen in deze Duitse deelstaat is ook te vinden op: www.auf-nach-mv.de

Spontane actie exposanten Vakantiebeurs voor slachtoffers aardbeving HaÔti.

Even iets van een geheel andere orde. We hebben allemaal de beelden gezien van de vernietigende aardbeving op HaÔti. Caribbean Tourism Organisation heeft het initiatief genomen om op de Vakantiebeurs geld bijeen te brengen voor de slachtoffers van de aardbeving in HaÔti. Exposanten hebben spontaan gereageerd en voor dit doel aantrekkelijke reizen aangeboden die beursbezoekers komende zaterdag en zondag via ingelaste veilingen kunnen bemachtigen. Alle opbrengsten worden overgemaakt naar het speciale gironummer 555 dat voor de hulpverlening aan HaÔti is gerserveerd. De veilingen beginnen om 13.30 uur in het Caribbean Village in hal 1. Allemaal gaan en meebieden op de reizen.

Openingstijden
De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 13 t/m zondag 17 januari 2010 in de Jaarbeurs te Utrecht.
Woensdag 13 januari: 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 14 januari: 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 15 januari: 10.00 - 21.00 uur (avondopening)
Zaterdag 16 januari: 10.00 - 18.00 uur
Zondag 17 januari: 10.00 - 18.00 uur

Kaartverkoop
Online tijdens de beurs:
Reguliere toegangskaart Ä 15,00*

Kassaverkoop:
Reguliere toegangskaart Ä 17,50
65+ kaart Ä 15,00
Avondkaart (vanaf vrijdag 17.00 uur) Ä 11,50
Kinderkaart tot t/m 12 jaar gratis
Studentenkaart Ä 10,00

Meer informatie over de vakantiebeurs vindt u op: www.vakantiebeurs.nl

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters, Mieke Quik,
Fotografie en illustraties: Verkeersbureau's van MaleisiŽ, Oostenrijk, Guernsey, Mecklenburg-Vonpommern
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers