Golfreisnieuws nr 118, 9 juni 2010

In dit nummer aandacht voor:

Meer dan 70 golfbanen in Taiwan
Meer dan golf in PicardiŽ en Nord-Pas de Calais
Florentyna Parker wint ABN AMRO Ladies Open
Deloitte sponsor van NGF en Golf Team Holland

Meer dan 70 golfbanen in Taiwan

Taiwan maakt een sterke inhaalslag als aantrekkelijke golfbestemming. Het eiland voorziet liefhebbers van de sport in een verrassend aanbod van meer dan zeventig golfbanen gelegen op prachtige locaties. Arnold Palmer en Jack Nicklaus tekenen voor het ontwerp van beroemde banen als Formosa First Country Club en Miramar Golf & country Club.

Lees verder

Goede reisgids PicardiŽ en Nord-Pas de Calais

Het Noord-Westen van Frankrijk is bij de Nederlandse golfers erg populair voor een shortbreak. In de streek Nord-Pas de Calais en PicardiŽ liggen op maar een paar uur rijden schitterende golfbanen. Voor golfers die op hun golfvakantie naar deze streken eens wat anders willen dan golf, is er een handige reisgids over de streek uitgebracht.

Lees verder

Florentyna Parker wint ABN AMRO Ladies Open

Het ABN AMRO Ladies Open, dat van 4 tot en met 6 juni op Golfbaan Broekpolder werd gehouden, is gewonnen door Florentyna Parker. De 20-jarige Engelse ging zondagmorgen als leidster in het klassement van start en gaf die positie niet meer uit handen. Zij won het toernooi met een totaalscore van 207 (-9). De Nederlandse topspeelster Christel Boeljon en Marjet van der Graaff, overleefden de cut niet en kwamen zondag niet aan de start. De drie Nederlandse dames die de cut wel haalden (1 profspeelster en 2 amateurs) eindigden in de middenmoot en achterhoede.

Lees verder

Deloitte sponsor van NGF en Golf Team Holland

Deloitte zal tot en met 2012 sponsor zijn van de Nederlandse Golf Federatie en Golf Team Holland. Deloitte, de adviesorganisatie werkzaam op het gebied van accountancy, consulting, financieel advies en belastingadvies wordt met deze verbintenissen ťťn van de grootste partners van de golfsport in Nederland.

Lees verder

Golfbal wordt pannekoek

Weet u wat er gebeurt als een golfbal met grote snelheid tegen een hard oppervlak wordt gespeeld? Op Fore Golf & More staat een aardig artikeltje daarover. www.foremagazine.nl

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters, Mieke Quik,
Fotografie en illustraties: Tourism Taiwan, ANWB, Lia Grooters, Golfreiswijzer, This is Golf,
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers