Golfreisnieuws nr 141, 14 januari 2011

Extra Nieuwsbrief over situatie TunesiŽ

De ontwikkelingen in TunesiŽ volgen elkaar snel op. Vandaag, 14 januari, is in het land de noodtoestand voor het hele land uitgeroepen.Tussen zes uur 's avonds en zes uur 's morgens geldt een uitgaansverbod. Samenscholingen van meer dan drie personen zijn verboden. Politie en leger hebben toestemming gekregen het vuur te openen op iedereen die weigert bevelen op.

Buitenlandse media meldden dat president Zine al-Abidine Ben Ali het land zou hebben ontvlucht.

Het Tunesische leger heeft de controle overgenomen van de belangrijkste internationale luchthaven van het land. Ook was vrijdagavond de luchthaven even gesloten voor alle verkeer. Inmiddels is die weer open en zijn Touroperators uit verschillende landen druk met het repatriŽren van hun klanten.

De recente onlusten in TunesiŽ hebben er toe geleidt dat touroperators hun klanten uit TunesiŽ terughalen en reeds geboekte reizen die op de korte termijn zouden plaatsvinden omboeken. Ook verschillende golftouroperators hebben actie ondernomen om mensen terug te halen en hebben reeds geboekte reizen omgeboekt.

Gisteren, donderdag 13 januari, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiŽle reizen, (waaronder vakanties worden begrepen), naar TunesiŽ ontraden. Ook het Calamiteitenfonds Reizen heeft het land op haar lijst gezet. Dit betekent dat ook golfreizen naar verschillende gebieden in TunesiŽ niet door kunnen gaan zolang dit advies van het fonds van kracht is. Bijvoorbeeld het bij golfers populaire Hammamet valt onder het door het Calamiteitenfonds vastgestelde gebied.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert toeristen die op dit moment in TunesiŽ zijn, contact op te nemen met de ambassade aldaar.

Wat doen de golftouroperators

3D Golfvakantie laat ons weten dat op dit moment voor een paar klanten een terugreis moet worden geregeld vanuit TunesiŽ. Groepen die op het punt stonden te vertrekken zijn omgeboekt. Executive Golf Travel meldt dat klanten die op korte termijn naar TunesiŽ zouden afreizen in overleg naar een andere bestemming kunnen omboeken.

Lees verder

Belangrijk om te weten

Voor golfers die voor de komende tijd een golfreis naar TunesiŽ hebben geboekt is het belangrijk om te weten dat het negatieve reisadvies van het Calamiteitenfonds betekent dat een touroperator ze een gelijkwaardig alternatief moet bieden of kosteloos de reis moet annuleren.

Lees verder

Wat schrijft het Calamiteitenfonds

Formeel staat er in de beschikking van het Calamiteitencommissie dat zij naar aanleiding van de recent toegenomen onlusten in TunesiŽ de volgende besluiten heeft genomen: 1. Vaststelling van een calamiteit voor het gebied ten noorden van de lijn tussen de plaatsen Fťriana en Sfax in TunesiŽ met ingang van 13 januari 2011; 2. Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 13 januari 2011 voor die delen van TunesiŽ waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen

Lees verder

Wat schrijft Buitenndse Zaken op haar website

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiŽle reizen naar TunesiŽ vanwege de instabiele situatie, de gewelddadigheden tussen demonstranten en politie en de avondklok die is ingesteld.

Lees verder

Laatste nieuws

Wij zullen proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Dat doen wij via onze nieuwspagina waarop ook bovenstaande informatie is te vinden. Die zullen wij, wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, updaten.

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters,
Fotografie en illustraties:Calamiteitenfonds, Lia Grooters, Golfreiswijzer.nl
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers