Golfreisnieuws nr 205, 24 september 2012

Special over Costa Brava

De Costa Brava is de 200 kilometer lange kusstrook in het noordoosten van Spanje die begint bij de Franse grens. In dit Catalaanse deel van Spanje wemelt het van de mooie golfbanen. De absolute toppers zijn de Stadium en Tour Course van PGA Catalunya, maar ook de minder bekende banen verdienen alle aandacht. Journalist en fotograaf Bert van der Toorn nam een kijkje op meerdere golfbanen aan de Costa Brava. In deze nieuwsbrief aandacht voor de mooiste golfbanen in dit gebied.

PGA Catalunya; de absolute top

Sinds de opening in 1999 heeft PGA Catalunya een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Direct na de opening werd het Sarazen World Open op PGA Catalunya gespeeld, een jaar later was het de beurt aan het Spaans Open. Al snel werd erkend dat het hier om top-golfbanen ging. In 2012 werd de Stadium Course van PGA Catalunya uitgeroepen tot beste golfbaan van Spanje. Niet slecht als je concurrenten golfbanen als Valderrama, Sotogrande en de snel populairder wordende arena van het World Matchplay Championship, Finca Cortesin, zijn.

Lees verder

Golf d'Aro Mas Nou en Club de Golf Costa Brava

Club Golf d'Aro Mas Nou is een van de oudste golfbanen aan de Costa Brava. Maar het is niet de leeftijd die de baan indrukwekkend maakt, het zijn de uitzichten over de omgeving.

Lees verder

Empordà Golf Resort, dé verrassing van de Costa Brava

Het Empordà Golf Resort in Gualta, op 50 minuten rijden ten oosten van Girona, heeft twee totaal verschillende 18-holes golfbanen: Empordà Links en Empordà Forest. De architect van deze banen is de Amerikaan Robert von Hagge, de man die o.a. ook Doral in Miami en Le Golf National in Parijs op zijn naam heeft staan. Op die laatste baan wordt in 2018 de Ryder Cup gespeeld.

Lees verder

Genieten van golf in Noordoost-Spanje

In dit deel Golf Platja de Pals en het zeer verrassende Gualta Pitch & Putt. De oudste golfbaan van de Costa Brava, Platja de Pals, ligt op een goedgeraakte drive van het strand van Pals. De 18-holes golfbaan is in 1966 aangelegd en werd ontworpen door F.W. Hawtree. Platja de Pals stond al eens in de top-100 van beste golfbanen volgens het Golf World Magazine. Het clubhuis oogt van buiten niet al te modern, maar alles op Platja de Pals straalt een heerlijke rust en een zekere klasse uit.

Lees verder

Eten in Catalonië

In Catalonië is eten een belangrijk onderdeel van de cultuur met de regio Empordà als het echte centrum van de Catalaanse keuken. Eten kan altijd en overal en daar hoor je gewoon lekker de tijd voor te nemen. Catalonië staat bekend om de zogeheten Pica Pica, een grote diversiteit aan kleine warme en koude hapjes die apart als lunch of als voorgerecht worden geserveerd.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Bert van der Toorn
Fotografie en illustraties: Bert van der Toorn,
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers