Golfreisnieuws nr. 399, Special over golfen in Zuid-Afrika, 8 mei 2018

Golfen langs de Zuid-Afrikaanse Tuinroute

Zuid-Afrika is populair. Elk jaar komen er tien procent meer Nederlanders naar dit prachtige land. Er is veel te doen, voor elk wat wils en de kosten zijn relatief laag. De Westkaap is populair bij golfers. Het gebied beschikt over tientallen golfbanen, de een nog mooier dan de ander. Een aantal van de beste golfbanen van het land liggen langs de Tuinroute (Gardenroute), grofweg het gebied tussen Mossel Bay in de Westkaap tot Tsitsikamma National Park in de Oostkaap. Onze journalist bezocht er een paar.

Oubaai Golf Club

Op 8 kilometer van George (met vliegveld), vlakbij Herolds Bay, ligt de Oubaai Golf Club. Deze 18-holes golfbaan is in 2005 ontworpen door de Zuid-Afrikaanse 4 keer Major winnaar Ernie Els en is helemaal aangelegd in balans met de omgeving. Het uitzicht over de oceaan en het Outeniqua gebergte is prachtig.

Lees verder

Hermanus Golf Club

Voor veel Zuidafrikanen die in dit gebied een tweede woning bezitten is Hermanus een prachtige vakantiebestemming. De golfbaan Hermanus Golf Club onderging in 2006 een grote aanpassing waarbij 9 holes werden toegevoegd. De huidige klassieke 27 holes zijn een schitterend onderdeel van het aangrenzende landschap.

Lees verder

Pezula Golf Club

Deze luxe baan, in 2001 aangelegd, behoort tot de mooiste banen van Zuid-Afrika. Enigszins hoog gelegen boven Knysna zijn er talloze adembenemende uitzichten tijdens het spelen van deze 18 holes par 72 baan (gele tee 6355m en rode tee 5195m), die zeker niet als gemakkelijk kan worden beschouwd.

Lees verder

Simola Golf Course

Wat het eerste opvalt als je na het rijden van een stijl oplopende weg (met baboons) aankomt bij Simola Golf & Country Estate zijn de bloemen, planten en bomen, allen van een zeldzame natuurlijke schoonheid. Geniet van de blauwe agapanthus en de kleurrijke enorm grote vlinders die overal tussen de holes te vinden zijn. Het is een uitdaging en een eer om deze Jack Nicklaus Signature Golf Course te spelen.

Lees verder

Eten en drinken rondom Kaapstad en Hermanus

Geniet van dit mooie landschap met de prachtige, glooiende en groene wijngaarden afgewisseld met de karakteristieke witte Kaaps-Hollandse huizen. Geniet van de mooie wijnen waar gedreven wijnboeren u met veel enthousiasme over zullen vertellen. Maar vooral geniet van de mogelijkheid om in talloze toprestaurants te kunnen lunchen en/of dineren voor een betaalbare prijs.

Lees verder

Reizen naar Zuid-Afrika

Steeds meer reisorganisaties bieden reizen op maat aan met een gevarieerde samenstelling. En daar speelt golf, naast culinair, wijn en cultuur een grote rol in. Nederlanders ontvluchten graag onze winter en genieten van de Zuid-Afrikaanse warmte. Maar ook onze zomermaanden, als het daar winter is, zijn een ideale periode om te golfen in Zuid-Afrika, met een temperatuur rond de 20C overdag. Het voordeel: in deze periode is het veel minder druk en nog voordeliger. Nederlandse golftouroperators die Zuid-Afrika in hun programma hebben opgenomen zijn: Executive Golf Travel, 3D Golf, Pin High, Golftime.

Laat een review achter

Heeft u al eens gegolft in Zuid-Afrika? Laat dan een review achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl.

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Hans van Sunder, Sonja van de Rhoer, Lia Grooters
Foto's:; Sonja van de Rhoer, Golfreiswijzer, Lia Grooters