Golfreisnieuws nr .404, Special over Ladies Golf aan de Costa Brava, 2 juli 2018

Ladies Golf aan de Costa Brava

Met je vriendinnen op een golftrip of met je dames competitieteam straks trainen voor het nieuwe seizoen. Het kan. Vrouwen stellen echter andere eisen aan een golftripje dan mannen. Mannen zijn al gauw tevreden met een dagelijkse golfronde en een gezellige bar. Vrouwen vinden het daarentegen heerlijk als het hotel beschikt over een wellness en spa, er een leuke shop is, leuke winkeltjes en terrasjes in de buurt en er, als het kan, een museum is dat de moeite waard is om te bezoeken.
Onze journalist, Sonja van de Rhoer, reisde met een kleine groep vrouwen af om te beoordelen of de golfbanen aan de Costa Brava geschikt zijn voor een Ladies Golftrip.

Club de Golf Costa Brava, "La Masia" Santa Cristina d'Aro

Lloret del Mar, Palamos, Platja d’Aro… wie denkt bij het horen van deze plaatsnamen aan golfen en niet aan zon, zee en strand? En toch.. in deze zonnige regio rond Girona (ten noorden van Barcelona) liggen acht top golfbanen op een afstand van binnen een uur rijden van elkaar.

Lees verder

Golf d’Aro – Mas Nou, Platja d’Aro en Club de Golf Peralada

Golf d’Aro is een van de oudste golfbanen in de Costa Brava. Gelegen in het Nationaal Park ‘Les Gavarres’ op 300 meter boven de zeespiegel is dit een baan met spectaculaire vergezichten. Bij helder weer zijn zowel de Middellandse Zee als de Pyreneeën vanaf een aantal punten goed te zien. De baan is omringd door pijnbomen, kurkeiken en meer dan duizend olijfbomen.

Lees verder

TorreMirona Golf Club, Navata - Girona

Bij de TorreMirono golfbaan begint het direct goed. Grote geonduleerde greens, smalle fairways tussen de bomen, waterhindernissen en de mooiste hole, de eilandgreen hole 5, 170 meter gele tee, 116 meter rode tee.

Lees verder

Wijn, culinair en Cultuur

Vlakbij het Peralada resort ligt het 14e -eeuwse kasteel, waar naast de wijnkelder, een casino en een eersteklas restaurant zijn gehuisvest en een deel wordt gebruikt als trouwlocatie, voor wijnproeverijen en grote evenementen. Het jaarlijkse muziekfestival rond het kasteel is wereldwijd vermaard.

Lees verder

Overnachtingsmogelijkheden en de reis

Park Hotel San Jorge, Platja d’Aro, 15-20 minuten rijden naar Costa Brava Golfcourse, 10 minuten naar Club Golf d’Aro.Op een prachtig plekje direct aan de Middellandse Zee ligt Park Hotel San Jorge. Het hotel ligt wat hoger zodat het uitzicht fantastisch is.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Hans van Sunder, Lia Grooters, Sonja van de Rhoer
Foto's:;Sonja van de Rhoer,,Park Hotel San Jorge, Hotel Peralada Wine Spa en Golf, Golfreiswijzer, Lia Grooters