Golfreisnieuws nr. 406, Special over golfen in Noord-Oost Duitsland, 21 juli 2018

Special over golfen in Noord-Oost Duitsland

Duitsland is een populaire golfbestemming op onze website. Prijs-kwaliteit is een van de belangrijkste redenen om naar onze oosterburen af te reizen. Veelal gaat het om shortbreaks op een paar uur rijden. Voor wie bereid is wat verder te rijden ontdekte onze journalist, Hans van Sunder, mooie golfbanen in Mecklenburg-Vorpommern, in het noord-oosten van Duitsland.

Golfpark Strelasund en Ostsee Golf Resort Wittenbeck

Mecklenburg-Vorpommern is een verrassende gebied voor een heerlijke golfvakantie te houden. In deze deelstaat zijn maar liefst zeventien golfbanen, waaronder de door mij gespeelde Strelasund, Wittenbeck, Schloss Ranzow en Schloss Teschow.

Lees verder

Schloss Ranzow en Golfclub Schloss Teschow

De golfbaan van Schloss Ranzow is relatief nieuw. De tweede negen holes zijn pas vorig jaar op 1 juli open gegaan. De baan ligt zo'n beetje in het noordelijkste puntje van Rügen, het grootste eiland van Duitsland.

Lees verder

Golfpark Gut Düneburg

Er zijn holes, die je maar één keer hoeft te spelen, en die vergeet je dan je hele leven niet meer. Zo'n hole is de 18e op Golfpark Gut Düneburg, dat zich net over de grens op een kwartier rijden ten oosten van Emmen bevindt.

Lees verder

Hotels auf dem Golfplatz

Golfpark Strelasund is het enige golfresort in Mecklenburg-Vorpommern dat is aangesloten bij 'Hotels auf dem Golfplatz'. De in totaal 29 hotels in Duitsland (24), Oostenrijk (3), Italië (1) en Spanje (1) hebben één ding gemeen. Ze zijn maximaal een par 4 (430 meter) van de golfbaan verwijderd en betaalbaar!

Lees verder

Mecklenburg-Vorpommern: verrassend veelzijdig

Mecklenburg-Vorpommern is een verrassende gebied voor een golfvakantie. Maar er is zoveel meer te beleven. Van prachtige oude hanzensteden tot hagelwitte stranden, van knusse en mondaine badplaatsen, tot een heerlijk achterland. En niet te vergeten het natuurrijke eiland Rügen met de sfeervolle restaurantjes.

Lees verder

Met de auto op golfvakantie

Voor mijn golfreis naar Noord-Oost Duitsland had ik de Opel Grandland X tot mijn beschikking. Deze auto heeft een behoorlijke laadruimte. Met achterbank in normale positie is dat 514 liter en als die bank is neergeklapt 1.652 liter.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Hans van Sunder, Lia Grooters
Foto's:;Hans van Sunder. de golfbanen en verkeersbureaus beschreven in deze nieuwsbrief, Golfreiswijzer, Lia Grooters