Golfreisnieuws nr. 416, 6 november 2018

Speel je eigen Ryder Cup op de Parijse golfbaan Le Golf National

Genoten van de Ryder Cup? Speel zelf in Parijs! Na het zien van afgelopen Ryder Cup kan het niet anders dat je als echte golfliefhebber de Albatros-baan van Le Golf National wilt spelen. Ook golfjournalist en fotograaf Bert van der Toorn, speelde daar. Hij is laaiend enthousiast. Dus als je dan toch bij Parijs bent, ….

Le Golf National, Albatros-baan

Is die Albatros-baan van Le Golf National echt zo moeilijk en spectaculair? Absoluut! Is een greenfee daar ook echt duur? Normaal gesproken wel! Maar als je echt van golf houdt dan moet je echt gewoon even door die dure appel heen bijten. Bovendien zijn er genoeg leuke arrangementen te vinden op internet.

Lees verder

Golf de Béthemont

Om de niet te vermijden spanning voor het spelen op de Ryder Cup-baan nog wat op te bouwen gingen we eerst twee van de vele golfbanen rond Parijs spelen. De eerste op de lijst is Golf de Béthemont dat op een voormalig jachtterrein ligt op zo’n 20 minuten rijden van het zuiden van Parijs.

Lees verder

Golf de Courson

De omgeving op weg naar Golf De Courson helpt onze verwachtingen van een indrukwekkende golfbaan redelijk om zeep. In de ongeveer 30 minuten durende rit van het zuiden van Parijs zien we niet veel meer dan wat kleine dorpen en vooral veel landerijen. Maar eenmaal aangekomen op het terrein van Courson ontwaart achter het oude clubhuis ineens de golfhemel.

Lees verder

After Golf; Versailles

Het wereldberoemde Versailles ligt op slechts 9 kilometer rijden van Le Golf National. De tuinen en de fonteinen zijn prachtig, maar een bezoekje aan het paleis, met 2300 kamers, is wat ons betreft ook een must. Het (liefst) vooraf bespreken van een privérondleiding scheelt je een lange tijd in de rij staan en het schuifelen door de gangen, want met ruim 3 miljoen bezoekers per jaar kan het aardig druk zijn. Vraag eens naar de privévertrekken van de koning of naar het voor andere bezoekers gesloten theater. en.chateauversailles.fr

Zelf Le Golf National Spelen

Een paar Nederlandse golftouroperators bieden Le Golf Nationaal aan. U verblijft dan in Novotel Saint Quentin Golf National. Dit vijfsterrenhotel is een perfecte uitvalsbasis voor het golfen op Le Golf National. Vooral de ligging direct aan de 'European Tour' baan Golf National is een reden om naar dit hotel af te reizen. Prijzen voor een shortbreak vanaf €355 pp. Kijk voor de arrangementen op Golftime en Pin High.

Met dank aan:
- Atout France
- Paris Region
- Check-in PR


colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Hans van Sunder, Bert van der Toorn, Lia Grooters
Foto's:Bert van der Toorn, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters