Golfreisnieuws nr 430, 9 juli 2019

Cornwall, een stukje paradijs in Engeland

Het is de uiterste punt in het zuidwesten van Engeland: Cornwall. Bijna 100 kilometer aan ruige kust, alle plaatsen prima aan te rijden, een geweldig mooi landschap, vriendelijke mensen en veertig golfclubs die u graag verwelkomen. Waar wacht u nog op? Golfreiswijzer bezocht alvast vier compleet verschillende banen in het noorden en zuiden van Cornwall.

Carlyon Bay Hotel Spa & Golf

Een hotel met een bewogen geschiedenis, zo mag je het Carlon Bay Hotel in St Austell wel noemen. Als het eerste hotel van St Austell opent het in 1925 de deuren als het chique St Austell Bay Hotel. Al snel trekt het hotel, mede door de prachtige ligging op de kliffen van Carlyon Bay, vele beroemdheden inclusief leden van het koningshuis.

Lees verder

Perranporth Golf Club

Vanaf Carlyon Bay is het slechts 40 minuten rijden naar de Perranporth Golf Club. Een ontspannen rit door het fraaie, glooiende Engelse landschap waarvan de begroeiing in de buurt van de bestemming steeds meer op dat van duingebied begint te lijken.

Lees verder

The Point at Polzeath Golf Club

Next stop: The Point at Polzeath. Misschien wel de beste uitvalsbasis voor de noordkant van Cornwall. Het echtpaar Jeremy en Eva Davies kocht in 2012 het terrein dat ooit de basis van de Roserrow Golf & Country Club was. De baan was voor de aankoop in verval geraakt maar dankzij veel liefde, goede inzichten en dito investeringen werd de 18-holes golfbaan stapje voor stapje opgeknapt en vooral de bunkers en greens zijn inmiddels klasse.

Lees verder

St Enodoc Golf Club

Het mooiste moet je altijd voor het laatst bewaren. Als je zesde staat in de top-100 van beste golfbanen van Engeland in 2019 dan snapt je als golfliefhebber wel dat je te maken hebt met een fantastische golfbaan. Geen jonkie! Al in 1888 werd er op een deel van de huidige Church Course golf gespeeld rond de St Enodoc-kapel, waarvan delen van de architectuur zelfs terugvoeren naar de 12de eeuw.

Lees verder

Nagolfse activiteiten

Wat Cornwall zo leuk maakt is dat op heel weinig afstand van elkaar zoveel te zien is. Je bent zo aan de kust, er zijn veel leuke plaatsen zoals Padstow, er is genoeg historie en het wemelt van de bezienswaardigheden, ook al op de weg naar Cornwall.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik hier voor aan- en afmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters en Bert van der Toorn
Foto's: Bert van der Toorn, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters.