Golfreisnieuws nr 434, 10 september 2019

Special over 100ste KLM Open

De 100ste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam.Het KLM Dutch Open is niet alleen één van de oudste toernooien van de European Tour, het is ook het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. In deze nieuwsbrief de nieuwtjes die onlangs verschenen over het KLM Open.

Geschiedenis van het KLM Open

Het Dutch Open werd voor het eerst gehouden in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club. De beker is sindsdien 99 keer uitgereikt aan spraakmakende golfers zoals Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Colin Montgomerie, José Maria Olazábal, Lee Westwood, Payne Stewart, Paul Casey, Martin Kaymer, Thomas Pieters en natuurlijk de Nederlanders Maarten Lafeber en Joost Luiten. Zeven Nederlanders wonnen ooit het toernooi. Naast Luiten en Lafeber zijn dat: Gerard Martinus del Court van Krimpen, Jacob Oosterveer, Florent Gevers, Dirk Oosterveer en Joop Ruhl. Zie de lijst met alle oud winnaars.

Topgolfers KLM Open figureren in Nachtwacht

Ter gelegenheid van het 100ste KLM Open verzamelden de grootmeesters in golf zich op maandagavond 9 september in het Rijksmuseum bij Rembrandt van Rijn’s Nachtwacht voor een historische avond. Twaalf topgolfers en oud-winnaars van het Dutch Open creëerden een nieuwe Nachtwacht om vervolgens met zestien golfsterren onder het meesterstuk zelf te dineren. Het diner werd door titelsponsor KLM, partner ING Private Banking en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie aangeboden aan de oud-winnaars.

Lees verder

Spelersveld 100ste KLM Open om van te smullen

Bezoekers van het 100ste KLM Open konden zich al verheugen op een zeer spraakmakend deelnemersveld met internationale topgolfers zoals Sergio Garcia, Patrick Reed, Lee Westwood, Matt Wallace, Thomas Pieters en Martin Kaymer. Daarnaast kan de organisatie ook de komst van onder andere Ryder Cup captain Padraig Harrington en Engelsman Eddie Pepperell aankondigen. Op donderdag 22 augustus werd de voorlopige inschrijflijst voor het KLM Open 2019 in Amsterdam bekend gemaakt en daarop prijken indrukwekkend spelers.

Lees verder

Zie hier voor de officiële inschrijvingen van het KLM Open op EuropeanTour.com.

14 Nederlanders op historisch KLM Open

Veertien Nederlandse golfers zijn verzekerd van deelname aan het 100ste KLM Open. Tien pro’s en vier amateurs hebben een plaats verdiend in het historische toernooi dat van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam plaats vindt. Een aantal heeft zich geplaatst als winnaar van Nationale golfcompetities en sommigen hebben een wildcard gekregen van toernooidirecteur Daan Slooter.

Lees verder

KLM Open viert 100 editie met concert Maan, Van der Boom en Van Velzen

Van 12 tot en met 15 september vindt de 100e editie van het KLM Open plaats op golfbaan The International in Amsterdam. Het sterke deelnemersveld duidt al op een hele bijzondere editie van het oudste internationale sporttoernooi van Nederland. Om het nog feestelijker te maken bieden KLM, ING Private Banking en American Express op donderdag 12 september de KLM Open Live Party aan met optredens van Maan, Roel van Velzen & band en Jeroen van der Boom & band.

Lees verder

Tickets

Tickets voor Het KLM Open zijn de verkrijgen op de website KLM Open. Kosten 35€ voor donderdag en vrijdag. 40€ voor zaterdag en 45€ voor de slotdag, zondag.

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik hier voor aan- en afmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters
Foto's: Golfsupport.nl, Pim Buitenhuis, Tiva Pam, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters.