Golfreisnieuws nr 440, 28 oktober 2019

Special over Top-100 golfbaan Modry Las Golf Club & Resort in Polen

Gelegen net buiten Choszczno in de provincie West-Pommeren in het noordwesten van Polen ligt een van de 100 mooiste banen van Europa, Modry Las Golf Club & Resort. Een uitdagende 18 holes Championship Course en een verrassende 9 holes mini Championship course parkbaan, opgericht in 2009. Golfjournalist en culinairjournalist Sonja van de Rhoer bezocht voor ons Modry Las en brengt verslag uit.

Modry Las behoort tot 's werelds mooiste banen

De golfbaan Modry Las is ontworpen door de legendarische Gary Player en de Nederlands-Zuid-Afrikaanse Theodoor Geertshuis als project manager. Sinds 1 augustus 2019 is de baan aangesloten als PGA National Poland bij ís werelds mooiste golfbanen zoals PGA National Scotland in Gleneagles, PGA National Ireland Slieve Russell en vele andere beroemde golfbanen.

Lees verder

Wat maakt deze baan zo bijzonder?

De baan is uitdagend, breed met mooie waterpartijen, zowel langs de fairway, maar ook op kritieke plekken na de afslag ( geen driver dus maar nadenken met welke club je voor het water blijft). Hoog-lage fairways, glooiend, hogere greens die met beleid aangespeeld moeten worden. Voor elk wat wils.

Lees verder

Modry Las culinair

Chef Luc Dernacourt werkte voorheen aan de Franse ambassade in Warschau, Kempinski Moskou, Singapore en nu bij Modry Las. Toevallig? Nee hij had genoeg van het hectische bestaan en zocht een mooie omgeving met een heerlijk klimaat, in de zomer is het tussen de 25-30 graden Celsius, in de winter nooit ijskoud, gelegen aan een groot meer, eigenlijk zijn het drie meren aan een, waar je in kunt zwemmen en kajakken. Er mogen in het meer geen motorboten worden gebruikt.

Lees verder

Reizen naar Modry Las

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Modry Las Golf Club & Resort te reizen. Vliegen naar Berlijn, een auto huren en in 2,5 uur naar het resort rijden.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik hier voor aan- en afmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters en Sonja van de Rhoer
Foto's: Sonja van de Rhoer, Modry Las, Golfreiswijzer.nl, Lia Grooters.