Golfreisnieuws nr 449, 24 januari 2020

Golfen op Mallorca
Het Spaanse eiland Mallorca is bij Nederlandse golfers minder bekend als golfbestemming. Toch telt dit noordelijke eiland van de Balearen 23 golfbanen. Een ervan is Son Muntaner. Deze golfbaan is onderdeel van Arabella Golf en ligt op tien minuten van Mallorca's hoofdstad Palma en amper 20 minuten van de luchthaven. Onze journalist Leo van de Ruit speelde Son Muntaner en verhaalt over angstaanjagende uitdagingen, verrassingen en een tien eeuwen oude olijfboom.

Lang leven en Armageddon op Mallorca

De leeftijd van de nog altijd vruchtgevende olijfboom op hole 15 van Son Muntaner wordt met stelligheid geschat op meer dan duizend jaar. Tien eeuwen! Uit diep respect is daar op Mallorca rond deze boom Na Capitana genaamd, een muurtje gebouwd. Free drop wanneer je bal in het ommuurde tuintje van dit cultureel erfgoed terecht is gekomen. Na Capitana vormt ook het logo van Son Muntaner Golfclub.

Lees verder

Boeken bij golftouroperator

De golftouroperators Executive Golf en Pin High hebben arrangementen naar Castillo Son Vida waarbij u kunt golfen op Son Vida en Son Muntaner. Een arrangement van 7 nachten is inclusief autohuur, 3 greenfees en is op basis van logies en ontbijt. Vluchten zijn niet inbegrepen. Er zijn ook shortbreaks van 3 of 4 nachten te boeken. Meer informatie op: Executive Golf en Pin High.

Alles zelf regelen voor golfreis naar Mallorca

Vluchten

U kunt de golftrip naar Mallorca ook zelf regelen. Transavia en Easyjet vliegen regelmatig met directe vlucht naar Palma de Mallorca. Met een beetje zoeken zijn directe vluchten beschikbaar die nog geen 100 per persoon kosten excl. vervoer golftas. Kijk voor de tarieven voor golftas op onze website. Boeken kan op: Transavia.nl en Easyjet.nl.

Hotel

Place to be op Mallorca is Castillo Son Vida. Een fantastisch hotel in een prachtig gebouw met een rijke historie. De beroemdheden die hier geslapen hebben zijn onnoembaar. Wie weet slaapt u wel in het bed waarin ooit Prince Rainier van Monaco heeft geslapen. Bij het hotel ligt de golfbaan Son Vida. Boeken kan op de website van het hotel.

Golfbanen boeken

Sinds enige tijd biedt onze partner Leadingcourses de mogelijkheid online golfbanen te boeken. Elke week komen er meer golfbanen bij die u rechtstreeks kunt boeken. Ook de golfbanen op Mallorca zijn via Leadingcourses te boeken. Belangrijk om te weten is dat golfbaan Son Vida tot eind februari is gesloten voor renovatie. Meer informatie op: Leadingscourses Son Muntaner en Leadingscourses Son Vida

Beoordeel golfbanen op Mallorca

Heeft u al eens op de golfbanen van Mallorca gespeeld? Laat dan een review achter op onze website. Son Muntaner en Son Vida. Klik hier om andere golfbanen op Mallorca te zoeken.

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Golfreiswijzer. Klik hier voor aan- en afmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters
Foto's: Leo van de Ruit, Golfbaan Son Muntaner, Arabella Golf, Castillo Son Vida, Golfbaan Son Vida, Golfreiswijzer, Lia Grooters.