Golfreisnieuws nr 57, 18 september 2008
In dit nummer aandacht voor:
RyderCup op TV en Internet
Golf is een multi-miljarden onderneming
Groots golfevenement Friends for Life
Langer leven als je aan de green woont
Meer nieuws over golfen vindt u op www.golfreiswijzer.nl.

RyderCup op TV en Internet

Vrijdag 19 september ’s op de Valhalla Golf Club in Louisville, Kentucky USA de Ryder Cup. Dé belangrijke golfconfrontatie tuseen Amerika en Europa.

Lees verder

Golf is een multi-miljarden onderneming

KPMG Advisory Golf Practice lanceert rond de RyderCup een baanbrekende studie waarin naar voren komt dat in de golfsport, alleen al in Europa, het Midden Oosten en Afrika, een totale omzet van € 53 miljard omgaat. Golf ondersteunt in deze regio’s bijna een half miljoen banen en betaalt bijna € 10 miljard uit in lonen.

Lees verder

Groots golfevenement Friends for Life

Op maandag 22 september staat de Wassenaarse Golfbaan Groendael in het teken van the First Friends for Life Open & Party. Dit is een exclusief golfevenement waarvan de opbrengst naar het goede doel “Friends for Life” gaat.

Lees verder

Langer leven als je aan de green woont

Onroerend goed aan de golfbaan is populair. In een ander nieuwsbericht (Golf is miljardenindustrie) staat te lezen dat onroerend goed bovenaan de lijst van best verdienende golfsectoren staat. Inmiddels heeft onderzoek van de Zweedse medische universiteit Karolinska uitgewezen dat de golfsport het leven met vijf jaar kan verlengen. Wonen aan de green is niet alleen big business maar nog goed voor de gezondheid ook. Golf maakt een stormachtige ontwikkeling door. Werd de sport in 1988 – met zo’n 44.000 spelers in Nederland – nog als elitair bestempeld; anno 2008 zijn er meer dan 300.000 actieve Nederlandse golfspelers en dit aantal groeit met 10 tot 15% per jaar.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters, MIeke Quik, Leo van de Ruit, Toon van Winden
Fotografie en illustraties: Golfreiswijzer, RyderCup, SecondHome, Friends for Life
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers