Golfreisnieuws nr. 5, 11 juli 2006
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer en verschijnt twee keer per maand (in de zomermaanden een keer per maand). Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
In deze uitgave o.a. aandacht voor golfen in de regio Lissabon en IJsgolfen. Meer nieuws over golfen vindt u op www.golfreiswijzer.nl
De foto boven de nieuwsbrief is van golfbaan Dolce Fregate in Zuid-Frankrijk.

Regio Lissabon door de ogen van een golfer

Het leven van menig golfer is opgedeeld in een periode voor en een periode nadat hij of zij is gaan golfen. Golfen als waterscheiding. De woordcombinatie lijkt voor elkaar geschapen. Zit dat met vakanties ook zo? Zijn de vakanties van golfers anders dan toen ze de sport nog niet beoefenden? Hoe kijken we nu naar een land, streek en stad? Redacteur Lia Grooters nam de proef op de som. Zij vertrok met golftas naar Lissabon en bekeek de stad en de regio nu eens door de ogen van een golfer.

Lees verder

IJzig golftournooi op World Ice Golf Championship

Volgend jaar maart wordt op Groenland weer het wereldkampioenschap Ice Golf gehouden. Golfers van over heel de wereld komen naar Groenland om in een decor van ijzige gletchers en enorme ijsbergen de elementen te weerstaan en te strijden voor de felbegeerde titel van World Ice Golf Championship.

Lees verder

Nieuwe golfbanen gepland in Oman

Het Sultanaat Oman is ook druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw megaproject: The Blue City. Dit $15 biljoen kostende project moet een enorme boost voor het toerisme en zakenverkeer naar Oman teweeg brengen. In The Blue City zijn onder een haven, verschillende 5 sterren hotels, 2 internationale golfcourses, zwembaden, tennisbanen, scholen, ziekenhuizen en een theater gepland.

Lees verder

Ladiesday in Brussel

In de buurt van Brussel liggen een paar mooie golfbanen. Acht in totaal. Het leuke van Brussel is echter dat de stad ook zoveel te bieden heeft voor de nagolfse activiteiten. Zeker dit jaar, nu de trendy modewijken van de stad centraal staan in het thema Brussel modestad, is de hoofdstad van BelgiŽ een leuk idee voor de Ladiesday. Of beter gezegd voor twee ladiesdays. 1 dag golfen en 1 dag shoppen. Wij verdiepten ons dit keer in de meest trendy shoppingwijken van Brussel.

Lees verder

Laatste nieuwtjes

Wie slaat de longest drive ANWB Golf organiseert 27 augustus in het Amsterdamse Bos de finale van het Benelux Long Drivers Championship. Golfclub Paramaribo wil nieuwe golfbaan op oude plantage Suriname is slechts 1 golfbaanbaan rijk. Een 9 holes baan. De club wil echter uitbreiden en heeft haar oog laten vallen op de oude plantage Peperpot in het Crommewijnegebied.

Lees verder

colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van golfreiswijzer en verschijnt twee keer per maand. Klik [ hier ] voor afmelden en [ hier ] voor aanmelden voor de nieuwsbrief.
Redactie en medewerkers: Lia Grooters, MIeke Quik, Toon van Winden, Addy Zwaan
Fotografie: Golf on Ice, Visit Oman, Verkeersbureau voor Brussel en WalloniŽ, Lia Grooters,
Ontwerp: Prins en Prins Vormgevers