Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Drie Golf Goed golfbanen definitief failliet


Het door Golf Goed aangevraagde faillissement voor de golfbanen Maastricht International, Naarderbos en Welschap is op 7 november 2011 definitief geworden.Op Faillissementsdossier.nl was te lezen dat op 7 november 2011 Gmg Welschap Bv h.o.d.n. Golfstore Welschap te Eindhoven (Noord-Brabant), Golfbaan Naarderbos Bv te Naarden (Noord-Holland) en Maastricht International Golf Bv te Maastricht (Limburg) door de rechtbank in 's-Hertogenbosch failliet zijn verklaard.

Persbericht

Op 1 november 2011 werd in een persbericht al bekend gemaakt dat Golf Goed het faillissement voor de drie banen zou gaan aanvragen: 'Golf Goed B.V. zal deze week faillissement aanvragen voor de banen Maastricht International Golf, Golfbaan Naarderbos en Welschap Eindhoven. De huidige en door Golf Goed verwachte inkomsten van Welschap, MIG en Golfbaan Naarderbos zijn niet voldoende om structureel de huren te betalen, mede door de recessie en de veranderende golfmarkt.'

Twee van de vijf

Golf Goed BV wist in februari 2011 de vijf banen van GMG Beheer BV nog net van de ondergang te redden. Van die vijf zullen nu alleen Spaarnwoude en Golfcentrum Rotterdam aangehouden worden.

Het is nog niet zeker wat er met de drie failliet verklaarde golfbanen zal gebeuren. Volgens golf.nl eerder deze week heeft BurgGolf directeur Marcel Welling interesse getoond om de banen over te nemen.

Onduidelijkheid voor leden en abonnementshouders

Wat het faillissement voor de leden en abonnementshouders van de golfbanen betekent is nog niet duidelijk. Normaliter lopen speelrechten tot eind van het jaar en zou de schade redelijk beperkt kunnen zijn, maar bijvoorbeeld op Naarderbos zijn allerlei acties geweest voor abonnementen die nog tot in 2011 zouden doorlopen. Althans zo blijkt uit een discussie op linkedIn.
Die abonnementshouders zouden, als de nieuwe exploitant die rechten niet overneemt, hun geld kwijt zijn.