Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Bulgarije dé Onontdekte Golfbestemming van 2012


De International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) heeft Bulgarije benoemd tot Onontdekte Golfbestemming van het jaar 2012. De IAGTO maakte dat op 17 november bekend tijdens de afsluiting van de International Golf Travel Market in Belek, Turkije.De IAGTO Awards werden in 2000 in het leven geroepen om enkele bijzondere bijdragen aan de wereld van golfreizen te onderscheiden. De onderscheiding voor Onontdekte Golfbestemming wordt jaarlijks gekozen door 159 golfreisjournalisten, aangesloten bij de International Golf Travel Writers Association (AGTWA) en afkomstig uit 33 landen.
In 2008 kwamen werd BlackSeaRama aangelegd. een schitterende golfbaan aan de Zwarte Zee

Criteria

Bij de zoektocht naar de 'onontdekte parel' bekijken de juryleden:
- in hoeverre de bestemming onontdekt is;
- de aantrekkelijkheid van de regio en de golfbanen;
- de kwaliteit en toegankelijkheid van de banen;
- de standaard van de geboden accommodaties;
- de vriendelijkheid van het personeel;
- het klimaat;
- of je waar voor je geld krijgt.

Waarom Bulgarije?

Bulgarije heeft volgens de juryleden een mix van rijke historische en culturele tradities, culinaire verrassingen en natuurlijke schoonheid. Het aanbod van luxueuze resorts is groot en de gastvrijheid is ongeëvenaard.

Het jonge golfaanbod

Pas in 2001 werd de Bulgaarse golfbond opgericht en vanaf 2003 werd er begonnen met de bouw van de St. Sofia Golf Club & SPA, de eerste 18-holes golfbaan in Bulgarije. In 2008 kwamen daar drie banen bij: BlackSeaRama, Lighthouse Golf Resort en Pirin Golf & Counrty Club. In 2011 werden de twee nieuwste projecten afgerond van de Pravets Golf Club en het Thracian Cliffs Golf & Beach resort.

Alle zes de genoemde golfbanen zijn ontworpen door topdesigners Gary Player, Ian Woosnam, Paul McGinley of Peter Harradine.
LightHouse GolfCourse

Reizen en prijzen

Dat de prijzen voor eten en drinken in Oost-Europa vaak veel lager zijn dan in Nederland is algemeen bekend. Zo betaalt u ook in Bulgarije voor een kopje koffie ongeveer 30 cent en voor een biertje 80 cent. Een goede maaltijd voor slechts 4 euro is ook geen uitzondering.

Dat golfen op de topbanen van de luxueuze golfresorts in Bulgarije eveneens relatief goedkoop is mag daarom geen verrassing heten. Op www.balkangolf.nl vindt u bijvoorbeeld een ruime keuze aan golfarrangementen onder de 300 euro, waarvan enkele zelfs inclusief vlucht. Alle arrangementen zijn inclusief verblijf, ontbijt, diner, alle luxe extra's van de resorts en golf inclusief buggy op de golfbanen aan de kust van de Zwarte Zee of in de bergen.

U kunt alle golfarrangementen bovendien uitstekend combineren met een Fly-Drive vakantie, waarbij u optimaal profiteert van de lage brandstofkosten en goedkope autohuur. Balkan.nl toont enkele routevoorstellen en werkt samen met Terra Bulgaria.

Op Golfreiswijzer.nl hebben wij ook Bulgaarse golfbanen in onze database opgenomen. Heeft u al eens in Bulgarije gegolfd? Wij zijn benieuwd naar uw ervaring met de golfbanen. Laat een review op Golfreiswijzer.nl achter.