Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Telegraaf Dunhill Golf Trophy


Na een jaar afwezigheid wordt in 2012 opnieuw de Telegraaf Dunhill Golf Trophy georganiseerd. Dit is het grootste toernooi voor amateurs in Nederland met als inzet de finale op St Andrews Old Course en een VIP-arrangement voor het Alfred Dunhill Links Championship.In 2012 viert de Telegraaf Dunhill Golf Trophy haar 25ste verjaardag. Organisatoren De Telegraaf, Laureus en Golf Unlimited hebben bekend gemaakt dat traditiegetrouw alle inschrijfgelden worden gedoneerd aan het goede doel. In 2012 is gekozen voor het werven van fondsen t.b.v. de Johan Cruijff Foundation.

Voor wie en waar

Zowel dames als heren (amateurs) met een minimum leeftijd van 18 jaar en met een officiŽle NGF- of EGA handicap van maximaal 24.0 mogen meedoen aan kwalificatiewedstrijden. De kwalificatiewedstrijden kunnen door golfclubs apart worden georganiseerd of kunnen onderdeel zijn van een bestaande clubwedstrijd. Deelname betekent dat elke deelnemer 10 euro doneert aan de Laureus Sports for Good Foundation. Informeer bij je club of en wanneer bij jou de kwalificatiewedstrijd wordt gehouden.

Nieuw in 2012 is een serie van vijf open kwalificatiewedstrijden voor amateurgolfers die niet via hun club mee kunnen doen aan een kwalificatiewedstrijd. Ook voor deze geheel verzorgde wedstrijden geldt dat het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan het goede doel. De locatie van deze wedstrijden is nog niet bekend.

De wedstrijden

- De kwalificatiewedstrijden zullen worden gespeeld in de spelvorm Individueel Stableford
- Inschrijving staat op voor dames- en herenamateurs met een minimum leeftijd van 18 jaar
- Er wordt gespeeld in twee handicapcategorieŽn: 0 - 12.0 en 12.1 - 24.0
- Winnaar per categorie is de speler of speelster met het hoogste aantal Stablefordpunten
- De nummers ťťn en twee per handicapcategorie plaatsen zich voor deelname aan de landelijke finaleronden
- Het minimum aantal deelnemers per wedstrijd is gesteld op dertig
- Per landelijke finaleronde plaatst de winnaar per handicapcategorie zich voor deelname aan de finale.

De kwalificatiewedstrijden worden georganiseerd tussen 1 januari 2012 en 1 september 2012.
De landelijke finaleronden zullen naar alle waarschijnlijkheid op 15 september 2012 worden gespeeld op nog te selecteren topbanen in Nederland. Anders dan voorgaande jaren hoeven de banen voor de finaleronden geen linkscourses te zijn.

De finale


Alle deelnemers aan de finale in Schotland zullen een VIP-arrangement krijgen voor het Alfred Dunhill Links Championship van de European Tour dat wordt gespeeld van 4 t/m 7 oktober op Old Course St. Andrews, Carnoustie and Kingsbarns. De finale van de Telegraaf Alfred Dunhill Golf Trophy zal op maandag 8 oktober worden gespeeld op The Old Course van St Andrews Links in Schotland.
De winnaar ontvangt de unieke en zeer exclusieve wisseltrofee 'Telegraaf Dunhill Golf Trophy'.

Informatie en inschrijven


Informatie en reglementen zijn te vinden op de website van Golf Unlimited.
Inschrijven voor de kwalificatiewedstrijden en aanmelden van uw club voor de kwalificatiewedstrijden kan via info@golfunlimited.nu of via inschrijven@telegraafdunhill.nl.


Websites van de organisatoren:
De Telegraaf
Laureus
Golf Unlimited