Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfschool Kromme Rijn ontvangt PGA Holland kwaliteitskeurmerk


Donderdag 17 november 2011 heeft Golfschool Kromme Rijn het kwaliteitskeurmerk 'PGA Holland Erkende Golfscholen' ontvangen. Op de 9-holes golfbaan van Golfclub Kromme Rijn in Bunnik reikte PGA Holland directeur Frank Kirsten het keurmerk uit aan Chantalle van Urk–Lens en Roderick Peek, golfprofessionals van Golfschool Kromme Rijn.Het kwaliteitskeurmerk is een initiatief van de Professional Golfers Associatie Holland om de golfsport in Nederland naar een hoger niveau te tillen en om goede golfscholen beter op de kaart te zetten. Volgens een persbericht mag Golfschool Kromme Rijn zich per heden 'PGA Holland Erkende Golfschool' noemen omdat er kwalitatief hoogwaardige golflessen worden aangeboden, verzorgd door ervaren PGA Golfprofessionals. Kromme Rijn is de vierde golfschool in Nederland die het keurmerk, in augustus gelanceerd, ontving. Het eerste keurmerk ging naar 'Het Rijk Golfbanen'.

De trotse professionals

Golfschool Kromme Rijn is in het leven geroepen door Golfclub Kromme Rijn, opgericht in 1985. De Golfclub heeft momenteel ruim 570 leden. Het lesteam bestaat uit golfprofessionals Wim Dorrestein, Roderick Peek en Chantalle van Urk-Lens.

[Foto vlnr: Chantalle van Urk – Lens, Golfprofessional Kromme Rijn, Ton Vreman,  voorzitter Kromme Rijn, Frank Kirsten, directeur PGA Holland en Roderick Peek, Golfprofessional Kromme Rijn]<br />
<br />

Chantalle van Urk-Lens is coördinerend professional van Golfschool Kromme Rijn. In haar reactie op het ontvangen keurmerk zei ze: 'We zijn er trots op dat we als vierde golfschool in Nederland dit keurmerk krijgen. Onze Golfschool verzorgt o.a. clinics en de training van de jeugd en competitieteams. Ook voor beginnende golfers hebben wij cursussen ontwikkeld om op een prettige manier te oefenen voor het GVB (Golfvaardigheidsbewijs), wat vervolgens op onze golfbaan kan worden gehaald. Hiervoor hoeven nieuwe cursisten niet eerst lid te worden van de Golfclub.'

De golfbaan

Golfbaan de Kromme Rijn ligt in het natuurgebied de Brakel aan de Kromme Rijn tussen Bunnik en Zeist. De 9-holes baan is in 1998 aangelegd op een terrein van 29 ha. en kent diverse hoogteverschillen, waterpartijen en uitgebreide beplanting.

Over PGA Holland

PGA Holland (Professional Golfers Associatie Holland) is de organisatie die de belangen behartigt van de playing- en teaching professionals in Nederland. Voor de internationale contacten is PGA Holland aangesloten bij de overkoepelende Europese- en wereldorganisaties.

Over het keurmerk

PGA Holland wil samen met golfscholen de golfsport in Nederland naar een hoger niveau brengen. Daarbij is het spelplezier van golfliefhebbers erg belangrijk. Dit spelplezier kan verhoogd worden door het aanbod van kwalitatief goede golflessen, gegeven door PGA golfprofessionals.

Door goede golfscholen te voorzien van een keurmerk van PGA Holland, wordt het voor een breed publiek bekend waar je voor kwalitatief hoogstaande golflessen terecht kunt.

Een PGA Holland Erkende Golfschool staat volgens de website van PGA Holland voor kwaliteit doordat de professionals goed opgeleid zijn. Er worden tevens mogelijkheden tot bijscholing geboden. De erkende scholen kunnen gebruik maken van door PGA Holland beschikbaar gestelde formats en projecten. Alle erkende scholen krijgen jaarlijks een audit.

De voorwaarden voor het keurmerk

- Op de golfbaan mogen alleen PGA gekwalificeerde professionals werkzaam zijn of personen die hiervoor in opleiding zijn.
- Minimaal één professional is level 4 (A-opleiding) gecertificeerd.
- De golfbaan moet samen met de golfschool een continue verbeteringsprogramma opstellen.


Informatie over Golfbaan de Kromme Rijn is te vinden op: www.krommerijn.nl,