Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

KLM Open in 2013 terug naar de Kennemer


Het KLM Open keert in 2013 terug naar de Kennemer Golf & Country Club. Hiervoor gaven de leden van de Zandvoortse baan op 24 november 2011 groen licht. In 2010 en 2011 werd het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club gespeeld.Het toernooi van de European Tour was in 2009 voor het laatst te gast op de Kennemer, een van de mooiste linksbanen van Europa. In dat jaar won de Engelsman Simon Dyson voor de tweede keer het toernooi, in 2011 won Dyson het KLM Open op de Hilversumsche. In 2012 wordt de 93ste editie nog op de Hilversumsche gespeeld, in 2013, 2014 en 2015 zal op de Kennemer Golf & Country Club worden gespeeld.

Geschiedenis

De Kennemer Golf & Country Club is in haar honderdjarige geschiedenis al twintig keer gastheer geweest van het toernooi van de European Tour. Grote namen wisten de beker van het KLM Open op de door Harry S. Colt ontworpen lay-out te bemachtigen, waaronder topspelers als Seve Ballesteros, Josť Maria Olazabal, Darren Clarke, Flory van Donck en Bobby Locke.
Kennemer Golf & Country Club

Gelukkig

Voorzitter van de Kennemer Hans Bosch toonde zich zeer gelukkig met de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering. 'Wij zijn er trots op dat KLM, TIG Sports en de NGF ons gevraagd hebben dit prestigieuze evenement weer op onze baan te faciliteren voor de jaren 2013 tot en met 2015. Tijdens de ALV is gebleken dat er binnen onze club een groot draagvlak is voor het organiseren van een dergelijk groot Europees toptoernooi.'

Algemeen

Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is een van de oudste toernooien van de European Tour.

Door de gunstige datum van het toernooi op de kalender van de European Tour in 2011 verschenen maar liefst drie spelers uit de top-10 van de wereld aan de start in Hilversum: Martin Kaymer, Lee Westwood en Rory McIlroy. In 2012 wordt het KLM Open gespeeld van 6 t/m 9 september en wordt opnieuw een zeer sterk spelersveld verwacht.

Voor meer informatie: www.klmopen.nl