Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Edese Golf Club opent nieuwe oefenfaciliteiten


De Edese Golf Club heeft haar oefenfaciliteiten op Papendal volledig vernieuwd. De driving range heeft een nieuw gebouw gekregen met dertien afslagplaatsen, nieuwe targets en een overdekte putting green van maar liefst 300 m2.


Op zaterdag 26 november werd de nieuwe accommodatie op de Edese Golf Club officieel geopend door Joy Giesbers, voorzitter van de Edese Golf Club, Gerard Dielessen, directeur NOC*NSF en Jeroen Stevens, directeur Nederlandse Golf Federatie. Zowel de NGF als het NOC*NSF hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe oefenfaciliteiten bij het topsportcentrum van Papendal.
Jeroen Stevens, directeur Nederlandse Golf Federatie sloeg een van de eerste ballen op de nieuwe driving range van de Edese Golf Club.
Na de toespraken voor de grote groep aanwezigen sloeg voorzitter Joy Giesbers officieel de eerste bal, de volgende ballen werden geslagen door Gerard Dielessen en Jeroen Stevens. Alle aanwezigen werden na de opening door een Zwarte Piet getrakteerd op golfballen van chocolade.

Dichterbij Clubhuis-


De oude oefenaccommodatie lag ver verwijderd van het clubhuis waardoor leden en gasten er maar weinig gebruikt van maakten. De nieuwe driving range is zo gedraaid dat de afstand tot het clubhuis ongeveer met ongeveer 300 meter is verkleind.

De nieuwe driving range is voorzien van 13 matten en zal nog worden uitgebreid met grastees zoals de leden op de Edese gewend waren. Op de driving range zijn een vijftal kunstgras target greens aangebracht op verschillende afstanden. Er zijn rugby palen om tussendoor te slaan en uiteraard zijn er oefenbunkers en een chipping green.

Overdekte oefengreen


In het nieuwe gebouw bevindt zich ook een overdekte kunstgras oefengreen van 26,5 x 11,5 meter zodat er ook bij slecht weer geoefend kan worden op dit belangrijke onderdeel van golf.

Overdekte oefengreen van Edese Golf Club
De Edese Golf Club werd in 1978 opgericht en heeft ongeveer 900 leden. De 18-holes golfbaan ligt in het stuwwallandschap, is fraai geaccidenteerd en behoort tot de mooiste banen van Nederland. De club heeft natuur en landschap hoog in het vaandel staan en beschikt over het certificaat van de Golf Environment Organization.

Hoewel het de club in het landgoed Papendal ligt en het NOC*NSF gebruik maakt van de faciliteiten van de golfbaan, staan de golfbaan en de golfclub los van het NOC*NSF.

Informatie over Edese Golf club is te vinden op: www.edesegcpapendal.nl