Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Zuid Limburg Golf Open vervangt Top of Holland Golf toernooi


Het succesvolle ‘Top of Holland Golftoernooi’ krijgt geen vervolg in 2012. Het nieuwe Zuid Limburg Golf Open wordt ingezet als alternatief.


Het Top of Holland Golftoernooi was een internationaal toernooi over 72 holes. Aan het door ‘Stichting Internationaal Golftoernooi Noord-Nederland’ georganiseerde toernooi deden jaarlijks honderden amateurs uit binnen- en buitenland mee. Vier dagen lang werd gestreden op verschillende golfbanen in Noord-Nederland. De categoriewinnaars streden tijdens de finale in het buitenland om de titel ‘Kampioen der Kampioenen’.

De zeventiende editie van dit succesvolle toernooi vindt niet meer plaats. Op de website van het toernooi staat te lezen: ‘Aan al het goede komt een eind. Mede gelet op de huidige economische omstandigheden heeft het Bestuur besloten definitief te stoppen met het Top of Holland Golftoernooi. Er komt dus geen 17de editie meer in 2012.’

Nieuw initiatief: Zuid Limburg Golf Open

Wim Louwers, voormalig directeur van Corendon Golf, start echter een vergelijkbaar initiatief. Hij liep al lange tijd met het idee om een soortgelijk toernooi in Zuid Limburg te organiseren. Corendon Golf was een van de sponsoren van TOH Golf. In John Smeets, directeur en eigenaar van evenementenbureau M-Event, vond Louwers een partner met een uitgebreid netwerk om dit te kunnen realiseren.

De opzet van het nieuwe toernooi

Volgens de plannen zal op 6, 7 en 8 augustus 2012 een driedaags toernooi worden georganiseerd door een nog op te richten stichting. Iedere deelnemer zal op drie verschillende banen spelen en het hoofdtoernooi zal worden besloten worden met een feestelijk diner. Winnaars van de verschillende handicapcategorieën worden uitgenodigd voor een slottoernooi in Turkije, met medewerking van Corendon Golf.

De organisatoren streven naar een ‘Three Courses, Three Countries’-opzet voor het toernooi. Elke ronde wordt op een andere baan gespeeld. Er is onder andere overleg met de golfbanen Hoenshuis en Rijk van Margraten in Limburg, Henri-Chapelle, Spiegelven en Mergelhof in België en met Kambach in Duitsland. Het doel is een internationaal deelnemersveld met amateurs uit Nederland, België en Duitsland.

“Wij hopen met een paar jaar te kunnen groeien naar 500 deelnemers en zullen daarom de kosten van deelname zo laag mogelijk houden”, aldus Wim Louwers.

Kosten en accommodaties

Het eerste jaar wordt geprobeerd de prijs voor de drie ronden van het hoofdtoernooi onder de € 200 te houden. Dit is inclusief het slotdiner en alle goodies. De uiteindelijke prijs kan pas worden vastgesteld als er meer duidelijkheid is over de sponsors in 2012 en daarna.

Er wordt ook onderhandeld met hotels in de buurt van de golfbanen om een aantrekkelijk pakket inclusief accommodatie aan te kunnen bieden.

De organisatie denkt, na het wegvallen van het Top of Holland Golftoernooi, een aantrekkelijk alternatief te kunnen bieden.

Meer informatie zal later te vinden zijn op de nog te openen website www.zuidlimburgopen.nl.