Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Bolivia, topgolf, maar dan anders


Tijdens de vakantiebeurs stuit je soms onverwacht op mooie golflocaties. Ook in het Zuid-Amerikaanse Bolivia kan er volop worden gegolfd op unieke locaties.De op de vakantiebeurs aanwezige touroperator Turismo Kolla biedt een golfexcursie aan vanuit de op 3600 meter hoog gelegen stad La Paz in Bolivia. Onder de naam 'Golf Closer to Sky' kunt u golfen op de La Paz Golf Course, die al in 1912 werd aangelegd.

Hoogstgelegen golfbaan ter wereld

De baan van de La Paz Golf Club ligt in de Achocalla Canyon, net naast de bekende Maanvallei van La Paz, en is de hoogstgelegen golfbaan ter wereld.
Met een ligging op 3318 meter boven de zeespiegel zal uw golfbal op deze 18-holes golfbaan ongetwijfeld verder vliegen dan in Nederland.

Om hoogteziekte te voorkomen is het bij aankomst in La Paz raadzaam minstens eerst een dagje rustig aan te doen voor u de hoogste en verste drive van uw leven gaat slaan. Het gebrek aan zuurstof is duidelijk merkbaar.

Een ronde golf op La Paz GC kost 400 Boliviano, ongeveer 45 euro.

La Paz Golf Club was de eerste golfbaan in Bolivia. De baan is mede opgericht door Britse ingenieurs en monteurs die samen met de Bolivian Railway Company werkten aan de eerste spoorlijn van Bolivia, gebruikt voor de winning van nitraat.

Naast de baan in La Paz kent Bolivia nog meer golfbanen. Een overzicht vindt u op de website WorldGolf.
Golfbaan in Bolivia. La Paz Golf Club ligt in de Achocalla Canyon, net naast de bekende Maanvallei van La Paz, en is de hoogstgelegen golfbaan ter wereld.<br />
Met een ligging op 3318 meter boven de zeespiegel zal uw golfbal op deze 18-holes golfbaan ongetwijfeld verder vliegen dan in Nederland.<br />

Bolivia

Het Spaanssprekende Bolivia is een arm land met een rijk natuurschoon waar de toppen van het Andesgebergte en de hoogvlakte het grootste deel van het uitzicht bepalen. Het oosten van Bolivia is laagland en daar begint het Amazone-regenwoud.

Het land wordt volledig omsloten door Peru, BraziliŽ, Peru, Paraguay, ArgentiniŽ en Chili. Op de grens van Bolivia met Peru ligt het grote Titikakameer. In het westen van Bolivia ligt de grootste zoutvlakte ter wereld, de Salar de Uyuni.

Vaak wordt gedacht dat La Paz de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld is, maar de officiŽle hoofdstad van Bolivia is Sucre. La Paz is de administratieve hoofdstad.

Reizen in Bolivia kan goed met de trein en met binnenlandse vluchten.

Links

La Paz Golf Club
golfbanen in Bolivia
Turismo Kolla Golftrip