Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Topgolfers uit Nederland opnieuw naar Curaçao


In april 2012 zal de zesde editie van de MCB Curaçao Invitational Pro-Am worden gespeeld. Aan dit grootste golftoernooi van Curaçao zullen ook dit jaar een aantal grote namen uit Nederland meedoen.


De jaarlijkse MCB Curaçao Invitational Pro-Am werd voor het eerst gespeeld in 2007. Aan dit toernooi voor amateurs, professionals en sponsoren doen ieder jaar professionals uit verschillende landen mee. Ook Nederland is steeds goed vertegenwoordigd. In 2011 deden o.a. Ralph Miller, Inder van Weerelt, Wouter de Vries, Robin Swane, Ben Collier en Ruben Wechgelaer mee. Ralph Miller werd in 2011 tweede, Inder van Weerelt vierde en Wouter de Vries gedeeld vijfde.

Op de spelerslijst van 2012 prijken voorlopig de namen van Floris de Vries, Ralph Miller, Ruben Wechgelaer en Tim Sluiter.

Drie banen

Voor het eerst in de nog korte geschiedenis van het toernooi zal er op alle drie de golfbanen van Curaçao worden gespeeld: de Blue Bay Curaçao, de Old Quarry ('Hyatt') en de Curaçao Golf & Squash Club.

Blue Bay Curaçao is 18-holes par-72 golfbaan aan de Caribische zee. De baan werd ontworpen door William ’Rocky’ Rocquemore die de natuurlijke omgeving met hoogteverschillen, rotspartijen, zand en zee optimaal heeft benut.

The Old Quarry is de nieuwste golfbaan op Curaçao. een schitterende baan die door Pete Dye is ontworpen Old Quarry 'Hyatt' is ontworpen door Pete Dye. De naam dankt de par-72 baan aan de historische 'quarries', de steengroeven waar vroeger marmer werd gewonnen, en aan het Hyatt Regency Golf Resort, Spa and Marina, waar de baan onderdeel van is. Een baan met hoogteverschillen, doglegs en verhoogde greens, gelegen langs de kust en in de heuvels waar de wind altijd aanwezig is.

Curaçao Golf & Squash Club heeft een par-70 golfbaan. De baan werd in 1931 opgericht als Shell Golf Club en was toen nog alleen toegankelijk voor werknemers van Shell. In 1976 werden de eerste squashbanen aangelegd. In 1985 vertrok Shell en de naam van de club kreeg de huidige naam. Tot 2003 werd er nog gespeeld op zogenaamde 'browns'. Dit waren greens die, door gebrek aan water, werden gemaakt van o.a. zand en olie.

Format

Het toernooi kent vier wedstrijddagen waarbij wordt gestreden op drie verschillende banen en om drie verschillende titels binnen het toernooi:

Het Team Championship gaat om het beste team dat bestaat uit een professional en drie amateurs. De beste netto- en brutoscore per hole per team over twee dagen bepaalt de uitslag.

Het Professional Championship is een strokeplay wedstrijd over vier dagen voor professionals. De gemiddelde score van de tweede en derde ronde telt als één score.

Het Top Amateur Championship is een strokeplaywedstrijd over vier dagen voor amateurs met handicap 15 of lager. Er is een prijs voor de beste dame en de beste heer.

Alle winnaars van de voorgaande vijf edities van het MCB Curaçao Pro-Am Golf Tournament zullen aanwezig zijn om een gooi te doen naar de felbegeerde titel. Naast deze vier oud winnaars van het toernooi komen er 24 andere golfprofessionals uit Jamaica, Trinidad, Duitsland, Engeland, Nederland, USA, Canada, Venezuela, Colombia, Schotland en Curaçao.

De vorige winnaars

2007 - Peter Horobin uit Jamaica
2008 - Otto Solis uit Venezuela
2009 - Miguel Martinez uit Venezuela
2010 - Marcel Haremza uit Duitsland
2011 - Miguel Martinez uit Venezuela

Het programma

Maandag 2 april - Aankomst
Dinsdag 3 april - Oefenronden en Charity Kids Afternoon
Woensdag 4 april - Oefenronden en persconferentie
Donderdag 5 april - Eerste ronde op Old Quarry
Vrijdag 6 april- Tweede ronde op Blue Bay en Curaçao Golf
Zaterdag 7 april - Derde ronde op Blue Bay en Curaçao Golf
Zondag 8 april- Finale op Blue Bay Golf

Links

- Alles over het toernooi
- Old Quarry Hyatt
- Blue Bay Golf
- Curaçao Golf