Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Amsterdam Golf Show: Zien, Doen en Winnen


Van vrijdag 16 t/m zondag 18 maart 2012 vindt in de Amsterdamse RAI de zesde editie van de Amsterdam Golf Show plaats. Naast alle informatie over diensten, de nieuwste producten en mooie golflocaties is er dit jaar het nieuwe Sports Plaza waar bezoekers zelf kunnen spelen en gratis les kunnen krijgen. Bezoekers van Golfreiswijzer betalen maar € 10 voor een entreekaartje. Gebruik bij het online bestellen de actie code AG12GW.


De populaire Amsterdam Golf Show trekt jaarlijks vele golfliefhebbers naar de RAI om het nieuwe golfseizoen in te luiden. Op vrijdag 16 maart 2012 om 11:00 uur opent het evenement haar deuren. Ruim 90 exposanten zullen golfliefhebbers vervolgens informeren over alles wat maar met golf te maken heeft zoals materiaal, golfbanen- en resorts, greens en kunstgras, lifestyle, mode, training en reizen.

Dit jaar is er extra veel ruimte voor bezoekers om zelf te golfen en er wordt gratis lesgegeven door PGA professionals. De Amsterdam Golf Show is gericht op alle leeftijden en levensfasen en wordt georganiseerd door Holland Golf Events.

Sports Plaza

Eén van de grootste attracties in 2012 zal het nieuwe Sports Plaza zijn. Sports Plaza werd succesvol geďntroduceerd tijdens het KLM Open en wordt mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking van de Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Professional Golfers Associatie Holland (PGA) en Amsterdam Golf.

In een ruimte van 2400 m2 worden diverse onderdelen van de golfsport aangeboden. Bezoekers kunnen bij Sports Plaza terecht voor advies op het gebied van putten, ze kunnen een swinganalyse laten doen door PGA Holland golfprofessionals en de golffitheid kan worden getest. Bij de golffitheidstest wordt onder andere gekeken naar de flexibiliteit van de golfer en op welke manier de swing verbeterd kan worden. Voor de jeugd worden er speciale clinics gegeven en voor iedereen worden er wedstrijden georganiseerd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Het Sports Plaza is een onderdeel van het beleid van de NGF om alle doelgroepen in de golfsport aandacht te geven.

Het NGF Stappenplan

Tijdens de Amsterdam Golf Show zal er veel aandacht worden besteed aan de onlangs aangekondigde ambitieuze plannen van de NGF en PGA Holland. Door onder andere een Stappenplan, een NGF-Clubadvies en het spaar- en loyaliteitsprogramma Fairwaystrokes, hoopt de NGF in samenwerking met PGA Holland drempels te verlagen en golf in Nederland een nieuwe impuls te geven.

Het Stappenplan is een nieuw golfsysteem voor golfers in negen stappen en is gericht op de bevordering van het spelplezier en de succesbeleving voor beginnende en gevorderde golfers. Naast een starterspakket voor beginners wordt elke stap aangevuld met een boekje over de vaardigheden en wordt er ondersteuning en nazorg verleend bij de golflessen.

Beginnende golfers zullen door de NGF o.a. worden gestimuleerd en geďnspireerd door hen al vroeg in het lestraject baanpermissies toe te kennen en door daarna in kleine stappen toe te werken naar de eerste handicap van 54.

Informatie en Activiteiten

Heeft u nieuw materiaal nodig voor het nieuwe golfseizoen, dan kunt u tijdens Amsterdam Golf terecht bij de stands van diverse topmerken en bij de aanwezige golfshops. Hier kunt u het allernieuwste materiaal uitgebreid bekijken of testen en u kunt profiteren van diverse aanbiedingen.
De drivingrange op de Amsterdam Golf Show van 2011 trok veel bezoekers
Bent u op zoek naar een golfvereniging of een mooie golflocatie, dan staan er zo'n twintig stands voor u klaar met informatie over verenigingen- en golfbanen in Nederland, België en Duitsland. Voor golfreizen naar het buitenland kunnen de aanwezige touroperators u voorzien van alle informatie en kunt u profiteren van scherp geprijsde arrangementen.

Opnieuw wordt er veel aandacht geschonken aan golfmode en -accessoires. Tijdens modeshows zullen bekende en minder bekende golfkledingmerken hun nieuwste lijn tonen.

Topgolfers en coaches zullen demonstraties en master classes geven en de niet te missen trick show wordt verzorgd door de in Engeland geboren Mark Reynolds.

Voor vragen over golfregels kunnen bezoekers op zaterdag tussen 12:00 en 15:00 uur terecht bij de Regelkenner op de nabijgelegen NGF-stand.

Tussen Kunst en Golf

Op zondag 18 maart tussen 12:00 uur en 15:00 uur is de heer Robin Bargmann aanwezig op de NGF-stand. Hij beantwoord al uw vragen over uw kunstobjecten, oude golfattributen en tekeningen die met golf te maken hebben. De heer Bargmann is schrijver van het boek Serendipenty of Early Golf. Als lid van de NGF-Commissie Erfgoed is de heer Bargmann uitstekend op de hoogte van de Nederlandse golfgeschiedenis.

Professionals

Voor de professionals in de branche worden er diverse bijeenkomsten georganiseerd door de NGF en PGA Holland, zoals een symposium over duurzaamheid en de jaarlijkse bijscholingscursus van de PGA Holland professionals.

Kaarten en openingstijden

Kaarten bestellen kan via www.amsterdam-golf.nl/tickets.
Jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang mits begeleid door een betalende volwassene.

Prijs dagkaart:
€ 12,50 in de online ticketshop Bezoekers van Golfreiswijzer betalen maar € 10 voor een entreekaartje. Gebruik bij het online bestellen de actie code AG12GW.
€ 17,50 aan de kassa

Openingstijden:
vr 16 maart 2012 11:00 – 18:00 uur
za 17 maart 2012 11:00 – 18:00 uur
zo 18 maart 2012 11:00 – 18:00 uur