Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Schotse punch and run in Turkije


Als alles loopt zoals gepland wordt in oktober 2008 de eerste linksbaan van Turkije geopend. Momenteel wordt hard gewerkt aan de aanleg van LykiaLinksGolf Antalya. Een 18-holes/par 72 Championship golfbaan, zo’n dertig kilometer buiten Belek. Eigenaar, LykiaGroup, hoopt met deze golfbaan een toppositie onder de honderd beste golfresorts ter wereld te verkrijgen.LykiaLinksGolf Antalya is ontworpen door architect Perry O. Dye. Hij komt uit de fameuze architecten- en golffamilie Dye en heeft inmiddels ruim driehonderd golfbanen op zijn naam staan. De nieuwe golfbaan in Turkije is volgens hem uniek in dat land en het Middellandse Zeegebied en behoort beslist tot de honderd beste golfparcours ter wereld, aldus Dye. Lykia vergelijkt zichzelf graag met Amerikaanse banen als Harbour Town en Kiawah Island - Ocean Course.
Artist photo tbv Golfbaan Lykia Links Golf in Antalya, de eerste links golfbaan van Turkije van de hand van Perry O. Dye

Bekeken spel


De Lykia golfbaan is het eerste en enige golfparcours in het gebied dat rond Denizkaya bij de Köprüçay rivier in Antalya wordt ontwikkeld. Door de ligging en de gesteldheid van het terrein wordt het een hoogwaardige 'links' baan, waar golfers vanuit elke positie uitzicht hebben op de zee of de omringende natuur. Alle 18 wedstrijdholes zijn evenwijdig aan de kust gesitueerd.
De vier holes langs de Middellandse Zee (Holes 13, 14, 15) liggen in de duinen en vergen een bekeken spel. Hole 17, krijgt een smalle green en zal door de zijwind lastig te spelen zijn, zelfs voor de gevorderde golfer. Een rondje Lykia wordt in stijl afgesloten met hole 18, waar een groot stuk braakliggend terrein op rechts en een hoge duin links, het de golfer moeilijk zal maken.
LykiaLinksGolf wil straks een uitdaging zijn voor iedere golfer. De baan is gebaseerd op beroemde Schotse banen en dat zal ook een Schotse benadering van "punch and run" slagen vragen. Baanarchitect Dye brengt met zijn ontwerp een nieuw soort golfbaan naar Turkije.

www.lykiagroup.com

Overzicht van de holes van  Golfbaan Lykia Links Golf in Antalya, de eerste links golfbaan van Turkije van de hand van Perry O. Dye