Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

De Hoge Kleij beschikbaar voor goed doel


Golfclub De Hoge Kleij stelt op maandag 20 augustus haar golfbaan een dag lang beschikbaar voor een nog te selecteren goed doel. Goede doelen-organisaties konden tot en met 24 februari 2012 een gooi doen naar een dag lang vrij gebruik van de golfbaan.


Golfbaan De Hoge Kleij in Amersfoort / Leusden stelt haar baan beschikbaar een een toernooi voor het goede doel.

Een speciale 'Goede Doelen Commissie' zal uit de aanmeldingen het beste goede doel identificeren aan de hand van op voorhand bepaalde criteria. De winnende organisatie kan op deze dag geld bijeenbrengen voor een maatschappelijk relevant project met een lokale component. Liefdadigheidsinstellingen uit het midden van het land konden zich aanmelden voor de actie.

De golfdag

Op maandag 20 augustus 2012 wordt de golfbaan een hele dag beschikbaar gesteld aan particuliere golfers en bedrijven om het betreffende goede doel te steunen. Daarnaast zullen de deelnemers onder andere ‘speelgeld’ mee krijgen om tijdens het spelen score verlagende mogelijkheden te kopen.

Tijdens eerdere edities van de golfdag was het mogelijk mulligans te kopen, een 'slag' met de leather wedge (je schoen) te kopen en om een golfprofessional in te huren om voor jou een slag te doen of zelfs een hele hole voor je te spelen.

De opbrengst van deze dag komt vanzelfsprekend geheel ten goede aan het geselecteerde goede doel. De golfclub doet dit unieke aanbod volgens eigen zeggen vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

In 2011

In 2011 werd de dag georganiseerd voor de stichting Viore, een stichting die geld inzamelde voor het opzetten van een centrum voor mensen die geconfronteerd zijn of zijn geweest met kanker. De golfdag werd een groot succes en bracht ruim € 12.000 op. Het centrum in Hilversum kan mede dankzij deze golfdag op 29 februari 2012 officieel worden geopend.

Golfclub De Hoge Kleij

Golfclub De Hoge Kleij heeft een 18-holes golfbaan op het landgoed Den Treek op de grens van Amersfoort en Leusden. De Hoge Kleij is 'slechts' 25 jaar oud maar heeft het karakter van een van een oude bosbaan.