Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Noordwijkse nr 1 op GOLFWeekly lijst


Volgens de tweejaarlijkse top-50 van Beste Banen in Nederland, samengesteld door GOLF Weekly, is de Noordwijkse Golfclub de beste baan van Nederland.

GOLF Weekly, de bekendste gratis golfkrant van Nederland, publiceert elke twee jaar een top-50 van de beste banen in Nederland. In Golf Weekly nummer 2 van 2012 staat de nieuwe ranglijst. De gezaghebbende ranglijst wordt samengesteld op basis van de meningen van ongeveer honderd kenners, bestaande uit golfprofessionals, topamateurs en personen werkzaam in de golfindustrie.

Noordwijkse

De Noordwijkse staat al jaren in de top met mooiste en beste golfbanen van Nederland, ook op andere lijsten dan die van GOLF Weekly. In de gezaghebbende top-100 van het Britse tijdschrift Golf World staat de Noordwijkse op de negende plaats van de beste golfbanen van het Europees Continent.

De Noordwijkse was volgens GOLF Weekly de beste in 2011 omdat de baan af was. 'Altijd supergreens, goed onderhouden bunkers, topkwaliteit.' De Noordwijkse zou bovendien vergevorderde plannen hebben voor een nieuwe eerste hole en verbetering van holes 7 en 11.

De Haagsche werd door de Noordwijkse van de eerste plaats verdreven, mede door discussie over de greens op de Haagsche.

Nieuwkomers

The Dutch is de hoogste nieuwkomer ooit in de top-50. Niet heel verwonderlijk dat de baan die de Ryder Cup probeerde binnen te halen hoge ogen scoort, maar misschien wel dat de baan al in zo'n korte tijd zo goed is. De baan is nog niet volgroeid, maar toch was de negende plaats voor de nieuwkomer uit Spijk.

Golfbaan Stippelberg kwam als nieuwe golfbaan binnen op de elfde plaats. De baan in Bakel Noord-Brabant won in 2011 al als eerste Nederlandse golfbaan de felbegeerde 'Development of the Year Award', een prijs voor de beste nieuw geopende golfbaan.

De volledige lijst

De volledige top-50 staat in GOLF Weekly nummer 2 van 2012. De krant is online te lezen als digimagazine/pdf, zie de link onderaan dit artikel. De papieren versie van de gratis krant ligt sinds dinsdag 6 maart op Nederlandse golfbanen en in een groot aantal golfwinkels.

De Top-25 van beste 9-holes banen in Nederland wordt gepubliceerd in de GOLF Weekly nummer 3 die op 29 maart 2012 zal verschijnen.

Links

- GOLF Weekly nummer 2
- Noordwijkse Golfclub

Heeft u zelf al eens van de banen uit de top 5 van de lijst van GOLF Weekly gespeeld? Laat dan een reviews achter op onze website.
Ga naar:
1. Golfreiswijzer-Noordwijkse Golf Club
2. Golfreiswijzer-Koninklijke Haagsche Golf & Counry Club
3. Golfreiswijzer-Kennemer Golf & Country Club
4.Golfreiswijzer-Golf Club De Pan
5. Golfreiswijzer-Eindhovensche Golf Club

Ook de andere golfbanen uit de lijst kunt u vinden op golfreiswijzer.nl.