Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Gil Hanse ontwerpt Olympische golfbaan


De golfbaan voor de Olympische Spelen die in 2016 in BraziliŽ worden gehouden, wordt ontworpen door Hanse Golf Course Design. Het in Amerika gevestigde designteam werd door het Rio 2016 Organising Committee geselecteerd voor het ontwerp van de golfbaan in Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen en de Paralympics.


Na een afwezigheid van 112 jaar staat golf weer op de Olympische kalender. In 2016 zal in Rio de Janeiro worden gestreden om het eerste Olympische golfgoud sinds 1904. In dat jaar won Amerika het goud voor landenteams, de Canadees George Lyon won de strijd om het individuele goud.

Niet de bekende namen

Hanse Golf Course Design werd geselecteerd uit acht finalisten en liet daarbij voor de meeste golfers bekende designers als Jack Nicklaus, Greg Norman, Gary Player en Robert Trent Jones II achter zich. Bij de keuze voor het juiste ontwerpteam werd vooral gelet op het karakter van het ontwerp, het benutten van de accenten van de natuurlijke duinen en het behoud van de natuurlijke lijnen van het landschap. Hanse heeft bij het ontwerp ook goed gelet op het maken van een golfbaan die geschikt is voor de beste golfers van de wereld, maar die ook gebruikt kan worden voor amateurgolfers.

Geen onbekende

De 48-jarige Gilbert S. Hanse, de oprichter en eigenaar van het succesvolle bedrijf, is zeker geen onbekende in de wereld van golfbaan architectuur. Hanse is in Europe o.a. bekend van de Schotse baan Castle Stuart waar in de 2011 de natte editie van het Schots Open werd gehouden.

De golfbaan

De Olympische golfbaan zal worden gebouwd in het Reserva de Marapendi in Barra da Tijuca, BraziliŽ. In dit district zullen de meeste complexen worden gebouwd voor de Olympische Spelen van 2016. De baan zal ongeveer vijf kilometer van het Olympische dorp liggen en zeven kilometer van het perscentrum. Na de Spelen van 2016 wordt de baan gebruikt als een openbare golfbaan.